Ambasada SUA mi-a reținut pașaportul după interviu și mă somează să mă prezint din nou. Ce se poate întâmpla dacă nu mă prezint și îmi abandonez pașaportul acolo?
Ieri am sustinut interviul pentru obtinerea vizei turistice pentru SUA. La sfarsitul interviului am fost felicitat ca am obtinut-o, urmand sa primesc pasaportul in 2 zile prin curier. Dupa cateva ore, am primit un telefon de la ambasada sa revin astazi pentru alte intrebari.
Mentionez ca am achizitionat biletele pentru calatoria in SUA printr-o persoana din UK care le cumpara prin carduri furate, iar eu i-am trimis 30% din pretul biletelor, atat mi-a cerut.
Aseara, persoana care mi-a achizitionat biletele m-a contactat sa ma anunte ca a primit mail sa trimita pasaportul meu scanat companiei aviatice de la care a cumparat biletele.
Evident, ca acesta este motivul pentru care am fost chemat azi la alte intrebari de catre ambasada.
De teama, nu m-am prezentat, iar ambasada m-a sunat din nou somandu-ma sa ma prezint maine.
Ce se poate intampla daca nu ma prezint si imi abandonez pasaportul acolo?
Ce se poate intampla daca ma duc?
Mai mentionez ca nu eu i-am trimis banii acelei persoane, ci o prietena care era si ea programat astazi la viza, dar nu s-a prezentat de teama.
Va multumesc
Am o opinie contrara majoritatii, avand experienta de a fi trait in democratii in afara tarii 35 de ani din care 20 in SUA.
Nu va faceti griji, nu are nicio legatura chemarea la ambasada cu cumpararea biletului, este o pura coincidenta. Nu exista o colaborare atat de rapida si eficienta intre comercianti si State Dept de care tin ambasadele... la fel FBI nu se incurca asa de prompt cu o frauda minora. Cererea unei copii a pasaportului de compania aeriana/de turism este ceva ce mi s-a intamplat si mie, nu este prea iesit din comun.
Oricum chiar si prin absurd, ambasada nu are nicio putere de a va face ceva pe teritoriu Ro.
Iar daca alegeti sa nu mergeti sa ridicati pașaportul, iar nu va poate face nimeni nimic din cauza asta.
Daca se ajunge la investigatia fraudei, asta ia luni si ani de zile si oricum nu va investigheaza pe dvs pentru o singura operatiune, o sa vrea sa ajunga la pestii mari, adica cei care au derulat toata actiunea de frauda.
Parerea mea. Oricum ar fi interesant sa postati un follow-up.
Cupcake
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Imi cer scuze pentru delay. Intr-adevar, nu a avut legatura cu biletele al doilea interviu, ci m-au rechemat sa imi spuna ca sunt angajat de prea putin timp (5 luni), si momentan nu ma calific pentru viza. Atata tot.
Oricum mi-am invatat lectia si nu voi mai apela la "discounturi" de acel gen.
Multumes pt sfaturi
Buna. Ma poate lamuri cineva dacă e legal ce făcut în cazul acesta? În 2014 am fost in SUA cu o viza valabilă 1 an. Cînd am intrat pe teritoriul american am primit termenul de 6 luni, am revenit în țară după 3 saptamani fără să fac nici o problemă. Dupa cîteva luni am aplicat pt o altă viza si am primit pe 10 ani. In 2015 am aplicat si pt sotie si copil si au primit pe 10 respectiv 5 ani.Mentionez ca dupa primirea vizeidin 2015 nu am mai plecat in SUA nici unul. Iar saptamina trecuta an fost chemați la ambasadă si ne-au revocat vizele fără motiv. E legal ce au facut in cazul acesta?Nu mi se pare corect sa obții viza si pe urma sa o retragă fără motiv și fara sa incalci legea. Si ce s-ar putea face.Multumesc si astept niște raspunsuri
Daca vreti sa atacati decizia va trebuie un avocat american, in Romania nu puteti face nimic pe tema asta deoarece ambasadele si consulatele de pe teritoriul Romaniei nu se supun legilor romanesti. Problema dvs. este o problema de drept federal al SUA, este o treaba interna a Statelor Unite, iar autoritatile romane n-au voie sa se amestece in ea.
Green card
seliman
Cine cunoaste site-ul oficial pe care poti completa fisa individuala in vederea loteriei pentru green card ???
Ce parere aveti despre birocratia si tacticile ... (vezi toată discuția)
Viza sua - cazier
duikan
daca am cazierul pata pot pleca in america ? am chemare in america pentru a lucra la castiguri si alte activitati legate de teatru in care sunt ... (vezi toată discuția)