avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Intrebare privind doctoratul
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Intrebare privind doctoratul


Buna ziua!
Sunt profesor itinerant de sprijin, in invatamtul special, titular, cu doctoratul in domeniul sociologie, la Universitatea din Bucuresti, obtinut cf. OM 3356/21.03.2018. Am terminat Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Specializarea Pedagogie, la Universitatea de Vest, Timisoara.
Mentionez ca nu doresc echivalarea gr. I, si doresc sa beneficiez de sporul de doctorat. ( am depus cerere in scris la scoala). In Consiliul de Administratie, directorul, mi-a motivat verbal ca nu poate sa-mi aprobe cererea, deoarece nu este domeniul meu de activitate...
Va rog, sa-mi comunicati, daca pot sa fiu platita conform studiilor! Am vreo sansa sa primesc acest spor?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
prof., utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:30, 14 Aprilie 2018
OUG 20/2016
„Art. 191. - (1) Personalul care deţine titlul ştiinţific de doctor,
indiferent de data obţinerii acestuia, beneficiază de un spor de 15% din
salariul de bază/solda funcţiei de bază/salariul funcţiei de bază/indemnizaţia
de încadrare, dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care posedă titlul
ştiinţific sau conducătorul instituţiei apreciază că pregătirea doctorală este
utilă compartimentului în care îşi desfăşoară activitatea persoana respectivă

b) nu a beneficiat de acordarea acestui spor sau nu i-a fost introdus în
salariul de bază, potrivit reglementărilor legale anterioare, ca sumă
compensatorie.

Cred ca, cuvantul "sau" din formularea dela alin a) va indica ca acordarea sporului in astfel de situatii este la latitudinea conducatorului unitatii.

Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
viorel55, utilizator
1.Mai este valabila, OUG 20/2016?
2. Teza de doctorat a cercetat Discriminarea persoanelor cu dizabilitati.
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
prof., utilizator
Asta chiar nu stiu ! Nu-mi aduc aminte sa fi fost abrogata. Articolul citat de mine vine ca adaugire la aticolul 19 anterior. Acuma, stiti cum e, daca nu au buget suficient pentru asa ceva, se vor invarti dupa coada. Rectificari bugetare pozitive anul acesta nu cred ca vor fi,
OUG 20/2016 a fost modificata prin Legea 153/2017 care a abrogat art. I, I1, I2 şi III

Incepand cu data de 01.07.2017, personalul care deține titlul științific de doctor beneficiază de o indemnizație lunară pentru titlul științific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul. (art.14 alin.1 din Legea 153/2017)

Personalul didactic de predare care solicită și obține gradul didactic I prin echivalare, potrivit prevederilor Ordinului ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 5561/2011 pentru aprobarea Metodologiei privind formarea continuă a personalului din învățământul preuniversitar, cu modificările și completările ulterioare, nu primește indemnizația pentru titlul științific de doctor. Cadrele didactice optează pentru indemnizația pentru titlul științific de doctor sau pentru echivalarea cu gradul didactic I. (art.14 alin.3 din Legea 153/2017)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă optez pt indemnizația doctorat pierd gradul i? andamanea andamanea Bună ziua! Sunt doctor în filologie din 2012. În 2013 am echivalat doctoratul cu gradul I, având deja gradul II. Puteți sa mi spuneți dacă după noua ... (vezi toată discuția)
Spor doctorat art 14 legea 153/2017 aliss05 aliss05 Sunt ptofesor, am obtinut titlul de doctor in 2010 , urmand a primii compensatii tranzitorii.In 2012 am echivalat doctorat cu grad 1. Mentionez ca doctoratul ... (vezi toată discuția)
Doctorat - echivalare și spor Valentin Ionescu Valentin Ionescu Dacă doctoratul este echivalat cu gradul I se mai plătește și sporul? (vezi toată discuția)