avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Are voie polițistul local să dea amenzi din OUG ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Are voie polițistul local să dea amenzi din OUG 195/02?

Va salut, am fost sanctionat de catre un politist local , pentru stationare asa zisa interzisa, Sanctiunea aplicata a fost de 4 puncte amenda (580 lei ) si 3 puncte penalizare , iar incadrarea a fost facuta la OUG195/02, Art 143. lit.d. . Va rog comunicati-mi daca mai au voie cei de la politia locala, acestia fiind angajati in administratia publica, sa dea amenzi conform OUG, care nu tin de ei...In mod normal acestia ar trebui sa acorde sanctiuni pe HCL ... Astept raspuns. Multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ionut 1992 , utilizator 00:21, 11 Noiembrie 2021
decizia inaltei curti nu are nicio legatura cu competenta politiei locale de a aplica amenzi pt parcare/stationare. Se refera strict la faptul ca politistii locali nu au competenta sa ceara relatii referitor la identitatea persoanei căreia i-a fost încredințat vehiculul. precum si de a aplica sanctiunile ce se impun in caz de refuz al comunicarii.
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Acum un an am primit amenda, acum cateva luni am pierdut in instanta. Nu am mai facut apel
Mașina mea era parcată într-o parcare, parcare construită de primărie și folosită de locatari. Parcarea s-a dat în folosință undeva în luna Aprilie-Mai 2014. La acel moment din parcare, catre alee ( stanga/drapta blocuri ) se făcea accesul autospecialelor pentru intervenții. Din păcate aleea respectivă devenise bulevard, așa că am adunat 40 de semnături de la locatarii din zonă și am depus o cerere la primărie prin care solicitam blocarea accesului auto într-o parte a aleii, iar în luna Noiembrie 2014, a avut loc o ședință a Biroului Rutier ( la care a participat politia locală, politia rutieră și primăria ) în urma căreia s-a hotărât să se blocheze un capăt a aleii , și logic luându-se această hotărâre s-a comunicat echipajelor de intervenție că accesul acestora incepând cu acea zi se face doar pe partea opusă ( Dețin adeverință de la primărie ca montatul stâlpului e perfect legal ). Logic cei de la primărie au venit au montat stâlp acolo, practic blocând inclusiv accesul autospecialelor pentru intervenții, însă au lăsat partea opusă a aleii liberă, unde au montat un semn cu oprirea interzisă pentru a nu bloca accesul autospecialelor . MAȘINA MEA ERA PARCATĂ ÎN PARTEA UNDE BLOCASE PRIMĂRIA ACCESUL AUTO CU STÂLP, BLOCÂND ACEL STÂLP, IAR IN ACEL LOC NU MAI PUTEA FI VORBA DE BLOCAREA ECHIPAJELOR DE INTERVENȚIE CUM S-A SPECIFICAT DE AGENTUL CONSTATATOR ÎN PV, ... EU LA MENȚIUNI AM SPECIFICAT CĂ AUTOTURISMUL MEU UNDE ERA PARCAT NU EXISTĂ NICI UN SEMN CARE SĂ-MI INTERZICĂ STAȚIONAREA ȘI CĂ NU POATE FI VORBA DE ACCES AUTO, ACESTA FIIND BLOCAT DE UN STÂLP MONTAT DE PRIMĂRIE, PERFECT LEGAL .
Pai, hotarati-va, inițial ați spus daca are voie poliția locală sa vă amendeze pentru staționare interzisa, considerând că aceștia și-au depășit atribuțiunile . Acum vorbiți de parcarea primăriei și de un stâlp și alte lucruri.
Vi s-a răspuns că da, au voie.
Că ulterior este vorba despre altceva, noi nu avem de unde sa știm cum au stat lucrurile cu adevărat .
De un singur lucru va asigur, in parcarea ce aparține primăriei, poliția locală poate da sancțiuni contravenționale. Că motivele nu sunt reale, și că situația era cu totul alta, nu avem noi de unde să știm.
Dacă aveți documente, contestati pv-ul și anulați in instanță sanctiunea contravenționala.
Aia am și făcut, am contestat PV-ul, însă doream să mă îndrept și împotriva polițistului cu plângere penală pentru abuz în serviciu și uzurparea de calități oficiale...

Alte discuții în legătură

Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Ridicare autovehicul, buna ziua, am urmatoarea speta: in data de 18.02.2023 - ora 20:40 ... shumifree shumifree Buna ziua, am urmatoarea speta: In data de 18.02.2023 - ora 20:40 mi-a fost ridicata masina de pe aleea Dragos Mladinovici, fiind parcata la mai putin de 25 ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto- plangere contraventionala Dulcina Dulcina Am patit-o! Mi-au ridicat autovehicolul din sect 1, str Postelnicul, perpendiculara pe Bd Ion Mihalache. Masina era parcata perpendicular pe trotuar. Ceea ce ... (vezi toată discuția)