avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cand inceteaza executarea silita?
Discuție deschisă în Executare silită

Cand inceteaza executarea silita?

In 2011 luna Decembrie a inceput poprirea pe pensie de la o executare silita. Degeaba am cerut in instanta suspendarea executarii, cu o contestatie, deoarece aceasta si-a urmat cursul. In luna Iulie 2013 sunt chemat de executor sa-mi inmaneze un proces verbal de incetare a executarii in baza unei cereri de retragere dosar facuta de creditor in luna Aprilie 2012? Mi-a dat si banii retinuti timp de 16 luni de zile. Cum este posibil? Am fost executat dar nu mai era cazul? Am facut plangere penala si procurorul mi-a raspuns ca nu s-a incalcat nici o lege, dupa 4 ani de la depunerea plangerii. Pana la urma a fost sau nu un abuz in serviciu faptul ca am fost executat timp de 16 luni degeaba? Se puteau intampla multe lucruri sa le zicem neplacute in acest timp
Cel mai recent răspuns: Marinescu Lucian , utilizator 15:51, 15 Aprilie 2018
Am primit ordonanta pe 30.03.2018. Lucrez la un raspuns ca sa ma incadrez in cele 20 zile.
Foarte bine, atunci formulati plangerea in mod corespunzator si introduceti-o in termen. Motivati plangerea si faceti referire la aspectele si neregularitatile procesuale derulate pe parcursul executarii silite.
Nu vreau sa va stresez cu problema mea. Ideea era cum pot convinge parchetul ca am fost supus unui abuz in serviciu. Ei nu cauta prin legislatie constat ca este problema mea. Daca nu vor sa accepte abuzul ar trebui ca eu sa le sugerez neglijenta in serviciu, daca ei nu au dispus de acest lucreu?
Pe mine nu ma stresati cu nimic, insa ideea este ca dvs trebuie sa fiti realist si sa va dati seama ca acest gen de probleme nu se pot rezolva pe doar baza unor discutii sumare pe forum (caci, daca ar fi fost asa, atunci nu ar mai exista avocati). Pentru ordonanta in speta exista cai de atac sau chiar o actiune civila in raspundere delictuala, insa nu va poate spune nimeni precis si exact cum sa procedati fara sa vada concret despre ce este vorba (cine va spune altceva, se hazardeaza). Deci, pasul doi ar fi sa apelati la un specialist cu toate documentele pe care le aveti. Sincer.
Ok. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Suspendarea provizorie a executarii silite Parisien Parisien Buna seara, In urma unui dosar de executare silita in care sunt coplatitor la un credit luat impreuna cu sotia (de care am divortat) mi s-a facut poprire pe ... (vezi toată discuția)
Pretentii getuta getuta Actiune in pretentii impotriva debitorului este acelasi lucru cu introducerea actiunii: plangere impotriva refuzului executorului jud. de a continua ... (vezi toată discuția)