avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1396 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cine costata corectitudinea calcularii pensiei?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cine costata corectitudinea calcularii pensiei?

Aflu din mass-media ca sunt niste avocati care se ocupa de corectitudinea calcularii pensiilor si , eventual, de sustinerea in instanta a celor nedreptatiti. Cine sunt acestia si cum pot fi contactati?
Cel mai recent răspuns: Viorel Asproiu , utilizator 19:44, 18 Aprilie 2018
Casele de pensii nu aplica automat decizia ICCJ nr. 19/ 2011, doar daca decizia ICCJ a fost invocata in dosarele deschise de pensionari in instanta si daca instanta a dat hotarare in sensul celor mentionate in decizie.
Sunt instante care au luat in considerare veniturile realizate in acord global si instante care nu luat in considerare. Nu este o practica unitara cu regim obligatoriu.
Casele de pensii iau in considerare doar documente anexate la dosarul de pensionare, chiar daca in alte dosare se regasesc informatii care ar putea fi utilizate.
In finalul link-ului mentionat se scrie, citez: "... În general, practica instanțelor de judecată este în sensul admiterii acțiunilor de acest gen, astfel că demersul are șanse mari de succes."
Multumesc mult pentru informatii! Deci, singura cale de urmat - instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul pensiei in anii cu arhiva pierduta Viorel Asproiu Viorel Asproiu Pentru anii mei de munca din perioada 1964-1966 s-a pierdut arhiva. In Carnetul de munca nu este inscris salariul, iar pensia mi s-a calculat pe baza ... (vezi toată discuția)
Grile de salarizare Viorel Asproiu Viorel Asproiu Cum aflu grilele de salarizare in presa (studii superioare), pentru perioada 1964-1968, intrucat nu mai exista arhiva cu statele de salarii, iar in carnetul ... (vezi toată discuția)
Pensie acord global Liulica Gina Liulica Gina Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am iesit la pensie la limita de varsta cu vechime 38 ani de munca. Inainte de 1989 am lucrat in proiectare, în acord global ... (vezi toată discuția)