avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa donez cota mea indiviza fara iesirea din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa donez cota mea indiviza fara iesirea din indiviziune ?

Buna ziua,
Impreuna cu sora mea vitrega dupa tata detin ( cu titlu de proprietate) un teren, in cote ideale 50%-50%. Terenul are cadastru si este intabulat in CF pe numele nostru. Deoarece mama mea se ocupa singura de amninistrarea terenului si tinand cont ca eu sunt plecat din tara, am decis impreuna cu sora mea sa-i dau mamei cota mea de 50% din teren. Pentru a minimza costurile si a pastra valoarea terenului dorim sa nu dezmembram proprietatea in vederea unui partaj. Din cate am citit , in astfel de situatii trebuie sa se identifice fizic suprafata care se transfera.
Intrebarea mea este : daca nu pot sa-i donez mamei cota mea , cu acordul surorii mele, fara a mai iesi din indiviziune ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: RusRIM , utilizator 10:30, 17 Aprilie 2018
Va multumesc mult pentru analiza dumneavoastra si, implicit, pentru ajutorul acordat. Aveti dreptate, voi mai petrece niste nopti albe pentru a ma decide.
Cu respect, rusrim

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea din indiviziune+delimitare cota dorita andra11970 andra11970 Buna ziua! Doresc sa-mi spuneti si mie ce pot face sa nu am probleme mai tarziu deoarece nu stii ce-ti ofera viata si orice act se poate ataca , as dori un ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire Cristina041980@yahoo.com Cristina041980@yahoo.com Ca urmate a desului tatalui meu eu mamasi sota suntem mostenitoare a facut succesiunes si fiecare am primit cota parte .Acum mama vrea sa imi doneze mie cu ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare dupa succesiune un roman un roman Bine v-am gasit! Impreuna cu sora mea am facut succesiune dupa mama care ne-a lasat un teren agricol revenindu-ne cota de 1/2 fiecareia dintre noi , ... (vezi toată discuția)