avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masa

Buna ziua! Am fost in concediu de creștere copil si am revenit la serviciu,as dori sa stiu cum se dau tichetele de masa,pe luna in curs sau pe luna ce a trecut?(m ar ajuta si un articol daca se poate)Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 15:03, 6 Mai 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă
art.5
(1) Angajatorul distribuie salariatilor tichetele de masa, lunar, în ultima decada a fiecarei luni, pentru luna urmatoare.

(2) În condiţiile prevăzute la alin. (1), angajatorul distribuie, pe salariat, un numar de tichete de masa corespunzător numarului de zile lucratoare din luna pentru care se face distribuirea.

Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă
Art. 9. -
(1) Angajatorii distribuie salariaților tichetele de masă pe suport hârtie lunar, în ultima decadă a fiecărei luni pentru luna următoare, cu respectarea strictă a prevederilor art. 5 alin. (2) din Legea nr. 142/1998, cu modificările și completările ulterioare.
....
Mulțumesc frumos!
Buna ziua,
Daca doriti sa stiti mai multe puteti citi acest articol: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete masa kiti36 kiti36 am fost informata intorcandu-ma la lucru din maternitate ,ca trebuie sa semnez un regulament intern in care sunt de acord sa primesc timp de3 luni doar 10 ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa Jjnn Jjnn Am contact cu timp normal de lucru si am lucrat 12 zile a cate 4 ore pe zi, iar 4 ore am fost pontat din ore libere lucrate si neplatite.Cate tichete de masa ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa danielandrei danielandrei In ce perioada a lunii e obligat angajatorul sa distribuie angajatilor tichetele de masa? (vezi toată discuția)