avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prinsă în menghină: când se predă permisul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prinsă în menghină: când se predă permisul suspendat, în cazul contestării PV de contravenție?

Hristos a înviat! Vă rog să mă lămuriți în primul rând dacă este legal ce urmează să vă povestesc. Mi-a fost luat permisul pe o perioadă de trei luni, am făcut contestatie, am pierdut ( cu dreptatea în mana, dar asta e alta treabă). În a 11-a zi de la hotărârea definitivă am mers să predau permisul la poliție. Domnul de acolo a spus că nu-l poate primi până nu vin cu hotărârea (adică poliția e parte din proces și e necesar ca eu să merg cu hotărârea?!?!). În a 12-a zi am mers la judecătoria din județul unde mi-a fost suspendat permisul și am cerut hotărârea, care surpriză, nu era redactată. Mai mult decât atât, doamnele de la registratură au spus că e nevoie de o cerere pentru urgentare, dar care poate dura până la 15 zile, depășind cu mult perioada pe care o am eu să predau permisul. Cum Dumnezeu sunt făcute legile în țara asta?! Eu cum aș putea proceda legal ca cele trei luni de suspendare să nu fie patru?! Nu ar fi fost normal ca eu să primesc hotărârea acasă, să merg cu ea la poliție împreună cu permisul și se încheia tot bâlciul?!
Vă mulțumesc și sper să primesc un răspuns corect măcar aici.
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Bogdan00 , utilizator 23:32, 19 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule Mihnea, nu sunteți la curent cu legislația, dar totuși dați sfaturi. Permisul se predă în 15 zile de la data deciziei, NU de la data comunicării.
Comunicarea poate dura și 6 luni.

Citiți Art. 118 OUG 195/2002(4)
Domnule Bogdan, in practica nu e asa. Daca te duci sa predai permisul in termenul 15 zile de la pronuntare, politia iti spune sa astepti pana decizia devine definitiva si irevocabila apoi ai 15 zile sa predai permisul. Spun si eu ce spune politia, poate politia nu e la curent cu legislatia.
Si ca sa nu zica oamenii ca vorbesc prostii: [ link extern ]
În a 11-a zi de la hotărârea definitivă am mers să predau permisul la poliție.

Doamna/Domnișoara Bianca a specificat, nu ați citit atent. Numai bine!

Legat de cazul dumneavoastră, poliția are baza de date, ar trebui să vă primească permisul. Ideal ar fi totuși și hotărârea, în lipsa acesteia cereți un certificat de grefă care să ateste faptul că hotărârea judecătorească nu a fost redactată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel fara motivare . Klara77 Klara77 Buna ziua , Am căutat in forum o situație asemănătoare , dar cum nu am găsit , va rog sa ma ajutați in luarea celei mai bune decizii . Soțul meu , ... (vezi toată discuția)
Plangere pv respinsa.... nu sunt lamurit! danylukristy danylukristy Buna-ziua. Am contestat procesul verbal de suspendare a permisului, si pe 5.11.2014 s-a respins plagerea(banuiesc ca pe fond). De la politie mi-a zis ca ... (vezi toată discuția)
Predare permis dupa pierderea contestatiei dar hotararea fiind neredactata mariustz mariustz Buna ziua, Se da urmatorul caz, contestatie pierduta luna trecuta in fond, cu drept de apel 30 zile de la comunicare. Comunicarea nu s-a facut pentru ca ... (vezi toată discuția)