avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montarea de camere de supraveghere in lifturi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montarea de camere de supraveghere in lifturi

In cadrul adunarii generale reconvocate din luna martie 2018 s-a hotarat cu majoritate de voturi sa se monteze camere de supraveghere in lifturi. Unii dintre cei care nu au fost prezent au spus ca nu putem duce la indeplinire acest proiect, deoarece nu sunt toti de acord. Cf art 24 al 4 din Legea 230/2007 hotararile luate in cadrul AG sunt OBLIGATORII si pentru proprietarii care nu au fost prezenti la AG.
Eu sunt presedintele asociatiei de proprietari si am fost amenintata ca voi fi actionata in instanta daca dau OK la inceperea lucrarilor de instalare. Se vrea sa fac un tabel pe baza de semnatura si sa inregistrez optiunile tuturor proprietarilor.
Eu nu mai stiu ce sa fac. Chiar nu ma mai pot ghida dupa Legea 230/2007?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Mihai 21 , utilizator 21:40, 15 Martie 2024
Draga Georgeta,

Chiar nu ai invatat nimic din raspunsul cat se poate de detaliat si complet al utilizatorului Ynocentta? Daca l-ai uitat de la o luna la alta reciteste-l. Ca sa fiu mai scurta, nu sunt de acord pentru ca nu este legal. E atat de simplu.
Draga Ralucandl,

Raspunsul utilizatorului Ynocentta mi-a fost de mare folos: am semnaturile tuturor proprietarilor. Deci, pot sa montez LEGAL camerele de supraveghere.
Motivul pentru care nu esti de acord, intr-adevar, este simplu. Prea simplu pentru realitatea in care traim...
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Un exemplu de abuz: Asociatia din care fac parte, a montat camere foarte performante pe tot cuprinsul comdomeniului. In lift , mai vor sa instaleze (am sa ma opun) . Asta vara am fost santajat si sicanat de presedintele asociatiei, cu imagini - precum ca stie sigur ca in apartament locuiesc 2 persoane, nu una. Atat de sigur era incat mi-a trecut 3 persoane la intretinere. Cand am avut nevoie sa vad cine mi-a aruncat cu vopsea pe masina parcata in locul personal, supravegheat de camere, nu mi-a dat acces la filmari. M-a trimis sa fac plangere la Politie, ca, dupa ce Politia dispune, sa acceseze filmariel ( daca intre timp nu inregistrarile nu se sterg). Oamenii normali au impresia ca sunt protejati de aceste camere. E o impreie falsa! Totul se poate intoarce impotriva lor. Nu cred ca ii convine nimanui, ca un strain, sa-i cunoasca programul, comportamentul, cum se imbraca, sa-i faca analiza comportamentala , ca apoi sa fie usor de "inghesuit" pe varii motive.. Aceste date valoreaza foarte mult pe piata informationala, Motive pentru camere: comportament necivilizat - dar atata timp cat aceste comportamente nu sunt prevazute de lege, sau nu se incadreaza, pot sa fie mii de filmari. S-a incercat un fel de afisare, gen "coltul rusinii". Insa aceasta practica , culmea, intra direct sub incidenta legii. Sunt de acord cu supravegherea condomeniului in linii generale, dar cand se ajunge la indentificarea etajului si al apartamentului - deja nu mai este Ok. Ori camerele din lift dau acces tocmai la genul asta de date. Sunt proprietari care vor sa-si protejeze viata privata. Presedintele de asociatie nu trebuie sa cunoasca, ca exemplu, cine imi vine in vizita- in lipsa nevesti, nu trebuie sa -l intereseze cu care vecini ma vizitez, cu care nu. Nu trebuie sa-l intereseze cum imi folosesc locuinta sau imi traiesc viata, atata timp cat nu deranjez pe nimeni. Dar la noi, meteaha moare greu. Daca nu ma insel, inca mai exista un fel de condica de imobil. Pe vremea Raposatului, si pisicul era trecut in ea.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2024
Mihai 21, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul proprietarului sau al chiriasului pentru montarea camerelor de supraveghere? vali m vali m Buna ziua.La mine in bloc se doreste montarea camerelor de supraveghere la parterul blocului.Toata lumea este de acord,mai putin proprietarul de la parter,care ... (vezi toată discuția)
Montare camere video la intrare in bloc si pe paliere dianahauk dianahauk Locuiesc intr-un bloc care are propia asociatie de proprietari. la ultima sedinta s-a discutat despre montarea camerelor video la intrare in bloc si pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua o întrebare dorim sa montam 3 camere video la bloc ... Valentin94 Valentin94 Buna ziua O întrebare dorim sa montam 3 camere video la bloc la intrare2 și una în lift(acte de vandalism se petrec).Care este ... (vezi toată discuția)