avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa cumparata cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa cumparata cu chitanta de mana

Buna ziua,in anul 2016 am cumparat o casa cu chitanta de mana in fata a doi martori care au si semnat chitanta.Intrebarea mea este as putea sa fac acte la casa,mentionez ca si persoana de unde am cumparat casa a cumparat-o tot cu chitanta de mana.Eu as vrea sa fac acte pe casa si pe curte.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 17:19, 18 Aprilie 2018
Maniera in care s-a realizat instrainarea este lipsita de valoare juridica, nefiind un mod legal de dobandire a dreptului de proprietate. Pentru transmiterea valabila a proprietatii asupra imobilului in discutie este necesara incheierea unei conventii, in forma autentica, si inscrierea in cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui teren. inscris sub semnatura privata. hotarare care tine loc de act autentic uttzza uttzza Potrivit NCC se poate incheia un contract de vanzare cumparare a unui teren printr-un inscris sub semnatura privata? Vanzatorul este neproprietar ( in CF ... (vezi toată discuția)
Succesiune - drept la mostenire A33flor A33flor Parintii mei au divortat acum multi ani, iar casa a ramas mamei pentru folosire deoarece nu era partajabila si eu si sora mea i-am fost incredintate ei pentru ... (vezi toată discuția)
Vânzare teren Forin120197 Forin120197 Bună ziua. Părinții mei sunt in divorț și vor sa îmi vândă gradina casei la care sunt proprietari. Nu au carte funciara. Mi-o pot vinde ? Cum se ... (vezi toată discuția)