avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Model contestatie PV suspendare permis de conducere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Model contestatie PV suspendare permis de conducere pentru viteza

Buna seara
Puteti sa ma ajutati cu un model de contestatie PV suspendere permis de conducere pentru viteza?
Am condus pe un drum European ( intre localitatile Macin si Smardan - judetul Tulcea) unde am fost oprit de radar, iar d-nul politist mi-a precizat ca aveam 118km/h si imi suspenda permisul. Am spus ca eu nu aveam aceasta viteza (118km/h) si sunt pe drum European unde limita este de 100km/h. Mi-a spus ca este o restrictie de viteza in urma cu vreo 10km de 60km/h, limita pe care eu nu am vazut-o, mai ales ca nu erau lucrari in zona sau altceva si merg frecvent pe aceasta portiune de drum.
Pot sa contest aceasta suspendare?
Aveti vreun model in acest sens?
Multumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2018
Sorin Perianu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Costea dumitru , utilizator 06:06, 20 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista un model de contestatie in acest caz. Politia va prezenta la proces proba video (asa e normal) a faptei dvs. trebuie sa aveti argumente si probe sa aratati ca nu e...chiar asa.
Buna ziua.
Am decis sa nu mai fac contestatie..insa, nu am semnat PV si urma sa mi-l trimita prin posta. Am nevoie de el sa fac cerere sa imi reduca suspendarea de la 3 luni la una.
Aveti idee cum pot afla unde este, unde trebuie sa ma duc? Mi l-a intocmit politia rutiera din Macin.

latka a scris:

Nu exista un model de contestatie in acest caz. Politia va prezenta la proces proba video (asa e normal) a faptei dvs. trebuie sa aveti argumente si probe sa aratati ca nu e...chiar asa.

Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2018
Sorin Perianu, utilizator
Tot la politie veti gasi rezolvarea. Semnarea unui PV de contraventie nu inseamna recunoasterea faptei, ci ca ati luat la cunostinta.
In orice caz, PV de contraventie trebuie sa va ajunga acasa in citeva saptamini. Platiti in maxim 48 de ore de la data inscrisa pe plic jumatate din minimul amenzii si va inscrieti la examenul de micsorare a suspendarii permisului.
Un model de contestație pentru retinerea permisului pentru viteză

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul faptei inscris gresit in pv radustraton radustraton Buna seara, In data de 11.07.2021 am fost surprins cu viteza de 114km/h pe un sector de drum cu limita de 60km/h din afara unei localitati ceea ce a dus la ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru 103 km/h in localitate rubi84 rubi84 Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 90 de zile pentru viteza de 103 km/h in localitate. Trebuie sa mentionez ca era o portiune de drum ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar mrAndreiS mrAndreiS Salut. Am vazut ca sunt multi avocati inregistrati pe forum si ca in general raspund la intrebari. Am si eu cateva legate de suspendarea permisului. Deci, ... (vezi toată discuția)