avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cum acționez în instanță pe cineva care mi-a expus ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cum acționez în instanță pe cineva care mi-a expus istoricul medical în public?

Va salut cu stima!!:)
Ma adresez dvoastra in urmatoarea speta:
-dupa un post al meu pe un forum de discutii generalist, am ajuns la un conflict de idei si principii cu niste....cum sa le spun?.....cretini!!
-nu am primit raspunsul la intrebarile mele de pe forum,dar au inceput jignirile si calomniile!!
-ca intr-un final,seara asta a zilei de 19.04.2018,sa-mi vad expuse copy paste date medicale cu caracter confidential,preluate din niste postari vechi ale mele pe forumuri medicale,si etalatate vadit ostentativ,cu caracter defaimator si care imi aduc prejudicii de imagine ireparabile!!
Va intreb si va rog sa ma lamuriti cum poate fi tras la raspundere acel user,ce demersuri sa intreprind si ce sa invoc in reclamatia catre politie si procuratura!
Precizez ca ce am postat era public,dar e strict personal.Adica nimanui nu ii este permis a se folosi in vreun fel de ce am expus eu pe un anumit site sau forum,fara voia mea!!
Istoricul medical al unei persoane e strict protejat de lege si stiu ca se pedepseste drastic!!
Daca exista vreun domn/doamna avocat care doreste sa-mi preia cazul sint rugati sa ma contacteze la [editat adresă de mail].
Va multumesc si va astept raspunsuri urgente!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Dle Ares-3, dvoastra poate nu ati inteles! daca despre dvoastra s-a spus undeva pe un site ca ati fi prost,ori pedofil, legea imi da dreptul sa plimb aceste informatii? pe ce lume traiti?
Apropo,un site poate cel mult sterge conversatia sau bloca userul!! insa cu pedeapsa ptr un cretin care nu stie ce limite are internetul cum ramine?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptate, Msimsim! Nu ma califica nimic. Doar stiu sa citesc, ceea ce va rog si pe Dvs. s-o faceti:
"NCC, Art. 76 - Când însuşi cel la care se referă o informaţie sau un material le pune la dispoziţia unei persoane fizice ori persoane juridice despre care are cunoştinţă că îşi desfăşoară activitatea în domeniul informării publicului, consimţământul pentru utilizarea acestora este prezumat, nefiind necesar un acord scris."
Nu puteti sustine, credibil, ca postarea, voluntara, de catre Dvs., pe un forum, nu inseamna punerea la dispozitie a datelor. Din respect pentru Dvs., nu voi continua aceasta controversa, insa va rog sa va ganditi ca statul protejeaza unii cetateni de propria persoana doar in cazuri de incapacitate:
"NCC, Art. 105 - Sunt supuşi unor măsuri speciale de ocrotire minorii şi cei care, deşi capabili, din cauza bătrâneţii, a bolii sau a altor motive prevăzute de lege nu pot să îşi administreze bunurile şi nici să îşi apere interesele în condiţii corespunzătoare."
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@MsiMsiM

Repet ce s-a scris deja, dar poate între timp v-ați mai calmat și puteți citi la rece ce vă scriem. Noi încercăm să vă lămurim. Nu înțeleg de ce vă supărați atât de tare, nimeni nu v-a jignit sau atacat în niciun fel.

MsiMsiM a scris:
daca despre dvoastra s-a spus undeva pe un site ca ati fi prost,ori pedofil, legea imi da dreptul sa plimb aceste informatii?

Situația pe care o descrieți nu are nicio legătură cu ați scris în prima postare:
copy paste date medicale cu caracter confidential preluate din niste postari vechi ale mele pe forumuri medicale,si etalatate vadit ostentativ,cu caracter defaimator si care imi aduc prejudicii de imagine ireparabile!!

Copy-paste, deci copiate fără modificări. Din momentul în care le-ați postat pe o platformă publică și-au pierdut caracterul confidențial.

Pentru asta reclamați degeaba, orice text fără drepturi de autor poate fi preluat de oricine, fără ca acel cineva să poată fi tras în vreun fel la răspundere. În schimb, dacă nu s-au rezumat la copy-paste și v-au jignit, defăimat etc. depuneți o plângere la poliție. N-am idee dacă și un forum poate fi considerat spațiu public ca Facebook (aparent da, însă așteptați și alte opinii), dar să nu vă așteptați la mare lucru. Ca să fie pedepsiți întâi trebuie identificați, iar asta nu e deloc simplu.

Va apreciez efortul,insa cred ca nu m-am facut inteles!! le-am facut publice pur si simplu punind o intrebare pe un forum!! nu ai cum te feri,ptr ca ai nevoie de un cont real,cu date!
Dar ce nu e de neglijat este faptul ca eu nu am lasat acele informatii ptr ca in speta dvoastra sau oricine altcineva,sa le luati de acolo! REPOSTAREA E STRICT INTERZISA!! Mai ales daca acele date mi-au adus prejudicii de imagine,si au fost repostate vadit cu scop defaimator!! daca stau acolo pe acel forum,era liniste si pace!!
Va da cineva dreptul sa repostati un clip protejat cu drepturi de autor? Va da dreptul legea sa expuneti in public prin repostare filme cu minori? Ca doar sint publice!! Accesibile tuturor!! Sper sa ma fi facut oarecit inteles!!
Si online-ul are reglementari serioase!!
A se vedea de nevoie ce masuri drastice va introduce Facebook privind utilizarea informatiilor personale!!
In Romania legile sint ptr incalcat si luat pedepse cu suspendare!!

Alte discuții în legătură

Intampinare! IVOAR IVOAR Daca se poate,va rog sa postati un model de Intampinare...proces civil,contestatie la suspendare permis.Daca e necesar pot da amanunte,dar ma intereseaza doar ... (vezi toată discuția)
Avertisment user rodica_post Ares-3 Ares-3 Utilizatorul [b]rodica_post[/b] primeste Avertisment pentru ignorarea regulilor de postare in forum si pentru limbajul impropriu din mesajele private adresate ... (vezi toată discuția)
Fisa post bucatar anomarairam anomarairam Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu o fisa a postului pentru lucrator bucatar cod cor 941201. Multumesc frumos (vezi toată discuția)