avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Între terenul pe care ne-am construit casa și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Între terenul pe care ne-am construit casa și terenul unei ...

Între terenul pe care ne-am construit casa și terenul unei femei, am construit, de asemenea pe banii noștri integral, un gard din placi de beton pe toată lungimea de la stradă și până la limita din spate. Femeia are 2 porți din fier pentru accesul auto lipite de gardul nostru, la strada, unde poarta dinspre terenul nostru este lipită de gardul nostru despărțitor din placi de beton. Femeia vrea să își facă garaj lipit de gardul nostru. Legal, are dreptul, sau este obligată să respecte o distanță față de gardul nostru sau are nevoie de aprobarea noastră scrisă, nu mai vorbesc de autorizație de construire, unde primăria trebuie să verifice? Mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 13:21, 5 Iulie 2023
Bună ziua,

Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin.

Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizație de construire Daniel Slabu Daniel Slabu Buna ziua, Pentru cineva care poate sa ma ajute... Datorită neantelegerii cu un vecin; ori de câte ori se îmbata adresa injurii soției și copiilor mei, ... (vezi toată discuția)
Împrejmuirea terenului agricol andras971 andras971 Recent, vecinul meu a construit un gard chiar în brazda despărţitoare dintre cele două terenuri arabile extravilane.Întrebarea mea este că nu trebuia să ... (vezi toată discuția)
Construnctie gard pe limita de proprietate PastravAlex PastravAlex Buna ziua Numele meu este Pastrav Alex sunt din comuna Dumbravita judetul Timis si am o mica problema cu unul dintre vecini. Acum 9 ani cand ... (vezi toată discuția)