avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Ce obligatii are o microintreprindere fara angajati ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Ce obligatii are o microintreprindere fara angajati referitor la PSI si protectia muncii?

Buna ziua, am o microintreprindere fara angajati (eu comand, eu execut), si lucrez cu lemn (atelier de decorat diferite piese din lemn) intr-o hala inchiriata. Oare care sunt toate actele pe care trebuie sa le am si masurile pe care sa le iau ca sa nu am probleme cu pompierii sau inspectorii PSI? Imi trebuie mai mult decat un plan de evacuare in caz de incendiu si extinctoare?
Cel mai recent răspuns: music71 , utilizator 08:55, 27 Aprilie 2018
HOTARAREA Nr. 571 stabileste categoriile de constructii si amenajari care
se supun avizarii si/sau autorizarii privind securitatea la incendiu.
[ link extern ]
Trebuie sa studiati legislatia de profil (Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, Legea nr. 307/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare) pentru a va familiariza cu activitatile ce decurg pentru aplicarea acestora. Le gasiti pe internet.
Pentru a preveni accidentarea dvs. si a eventualilor clienti/ vizitatori trebuie sa cititi cu atentie cartile tehnice si instructiunile ssm-psi pentru echipamentele tehnice pe care le utilizati in atelier.
Pentru a stabili caile de evacuare din atelierul dvs. pentru alte persoane eventual prezente in atelier in caz de necesitate, veti intocmi si afisa un plan de evacuare in caz de incendiu.
Dvs. sa va dotati cu echipament individual de protectie (este nominalizat in cartile tehnice).
Atelierul sa-l dotati cu stingatoare de incendiu si in apropierea atelierului sa aveti o lada cu nisip, galeata, lopata si tarnacop.
In apropierea atelierului daca nu aveti hidrant, sa aveti o sursa de apa (butoi mai mare).
Produsele inflamabile, combustibile si/ sau explozive trebuie depozitate separat in ambalajele originale, inchise ermetic. Zona de depozitare este bine sa o atentionati - intrare intezisa, pericol de ...
Aveti grija la prize, becuri, intrerupatoare - sa fie sigure. Tabloul electric de forta si iluminat (presupun ca aveti si curent trifazic) sa fie asigurat si atentionat pericolul de electrocutare.
Daca folositi si gaz metan, arzatorul sa fie certificat de securitate, iar traseul etans si marcat vizibil.
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paleti non euro tratati ignifug? TuRa TuRa Buna ziua, Exista o lege care precizeaza ca paletii NON euro depozitati intr-un depozit trebuie obligatoriu tratati ignifug? (industria automotiv) Exista asa ... (vezi toată discuția)
Pfa și protecția împotriva incendiilor Petrovic Petrovic Sunt PFA plătitor de TVA în regim real. Am sediul în casa părinților, cu care am încheiat un contract de comodat (domiciliul stabil pe buletin este în ... (vezi toată discuția)
Vopsitorie auto Cristea Ionut Cristea Ionut Sunt la inceput de drum in domeniul vopsitoriei auto si nu stiu daca am voie sa imi desfasor activitatea intr-o cladire din lemn! Sau este obigatoriu ... (vezi toată discuția)