avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Paleti NON euro tratati ignifug?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Paleti NON euro tratati ignifug?

Buna ziua,
Exista o lege care precizeaza ca paletii NON euro depozitati intr-un depozit trebuie obligatoriu tratati ignifug? (industria automotiv) Exista asa ceva?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:55, 3 Februarie 2020
Toti paletii care se utilizeaza in mediu cu pericol de explozie si/ sau pericol de incendiu, cu substante explozive, inflamabile, combustibile se ignifugheaza conform prevederilor Normelor psi.
Vedeti C58 - 1996 Norme tehnice pentru ignifugarea materialelor combustibile folosite in constructii, emise de catre INCDCEC. Le gasiti pe internet.
Multumesc pentru raspuns. Mediul nu este cu pericol de explozie sau pericol de incendiu (cred). Paletii sunt depozitati intr-un colt al unei hale de productie, dar rulati incontinuu. In hala respectiva se ambaleaza produse finite din fier. Lucreaza aproximativ 20 de persoane doar pe o singura tura. Paletii nu sunt folositi in constructii.
Ca sa va convingeti studiati materialul cu identificarea si evaluarea riscurilor profesionale intocmit de catre angajator in baza obligatiei pe care o are acesta conform prevederilor Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare
-art.12 (1) Angajatorul are următoarele obligaţii:
a) să realizeze şi să fie în posesia unei evaluări a riscurilor pentru securitatea şi sănătatea în muncă, inclusiv pentru acele grupuri sensibile la riscuri specifice;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce obligatii are o microintreprindere fara angajati referitor la psi si protectia muncii? music71 music71 Buna ziua, am o microintreprindere fara angajati (eu comand, eu execut), si lucrez cu lemn (atelier de decorat diferite piese din lemn) intr-o hala inchiriata. ... (vezi toată discuția)
Distanta materiale combustibile fata de cladiri Adrian Blanaru Adrian Blanaru Buna ziua, Puteti sa-mi spune-ti care e distanta minima de depozitare a materialelor combustibile (ex: paleti din lemn) fata de cladiri? Sau la care ... (vezi toată discuția)
Desfiintare sas acces trecere hala productie - depozit apetra apetra Desfiintarea unui sas acces (50 mp cu usi glisante) hala productie - depozit, mentionat in scenariu securitate la incendiu, presupune actualizare scenariu si ... (vezi toată discuția)