avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... p-v de contraventie intocmit in lipsa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

p-v de contraventie intocmit in lipsa

Se poate cere anularea p-v de contraventie pentru parcare neregulamentara, in cazul in care acesta a fost intocmit in lipsa (am primit dupa 2 luni p-v prin posta) si astfel nu au fost indeplinite prevederile art.16 alin.7 din O.G.nr.2/2001- "agentul este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare"? La rubrica "obiectiuni" este scris "Nu se afla de fata".
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters82010 , utilizator 16:53, 28 Octombrie 2009
P-V nu a fost semnat de nici un martor dar exista o poza.:(
O sa merg pe starea de necesitate si lipsa martorului.
Credeti ca mai este nevoie sa solicit proba cu martori sau interogatoriu?
Lipsa contravenientului coroborata cu nesemnarea pv de catre un martor atrag, conform art. 19 og2/2001 nulitatea absoluta a pv de contraventie.
Referitor la proba cu martori, pot solicita audierea martorului-matusa mea- nu se incalca dispozitiile art.189 C.proc.civ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

lipsa din pv a ocupatiei ... Alexandru Machedon Alexandru Machedon Buna ziua, Lipsa din pv incheiat de politistul local a ocupatiei si locului de munca conform cu articolul de mai jos poate fi invocat in instanta ca fiind ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal de circulatie lmsr lmsr am fost oprit de polita municipala sectia 3 si am fost sanctionat conform og 195 /2002 cu 4 puncte penalizare si amenda de 120 lei.la \'alte mentiuni\' s-a ... (vezi toată discuția)
Exista șanse de anulare a pv dacă de pe el lipsesc semnătura mea și semnătura unui martor, iar rubrica "alte mențiuni" este necompletată? Danyhass Danyhass Exista șanse de anulare a procesului verbal daca lipsește semnătura mea,necompletarea rubricii \"alte mențiuni\" și lipsa semnăturii unui martor? (vezi toată discuția)