avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare partaj (bunuri care nu au existat)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare partaj (bunuri care nu au existat)

Daca paratul inventeaza cu martori falsi ca am avut nu stiu ce bun comun...instanta cum va proceda ?...ma va obliga sa achit valoarea
integrala a acelui bun sau jumatate din valoarea acelui bun ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:10, 28 Octombrie 2009
Dumneavoastra puteti sa dovediti, tot cu martori, ca acel bun nu a existat niciodata ....
Cat despre impartirea acelui bun....fiind un bun comun se va impartiin procentul stabilit de instanta de judecata (in principiu 50% - 50%).
Totusi , depozitia martorilor e sustinuta si de alte mijloace de proba.

Mai mult , o informatie neveridica furnizate de catre martori conduce la savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa (una de audienta, savarsita chiar in cadrul unui proces civil , in fata instantei de judecata ).

Doamna,

Daca paratul are martori care sa sustina ca au existat bunuri comune, puteti avea si dumneavoastra martori care sa dovedeasca contrariul. Asa cum s-a mai sustinut deja. Instanta va face aplicarea principiului "in dubio pro reo" va da castig de cauza celui ce s-ar obliga, in speta dumneavoastra, daca nu vor exista si alte mijloace de proba prin care paratul sa demonstreze ca acele bunuri au existat.
Dclaratiile martorilor propusi de parat,pot fi combatute de continutul declaratiilor martorilor pe care ii propuneti dvs.Mai exista si infractiunea de marturie mincinoasa,prev.de art.260 c.pen.,urmand ca in functie de delaratiile date martori sa formulati plangere penala impotriva acestora,in cazul in care puteti dovedi ca acestia au denaturat adevarul sau au prezentat ca adevarate situatii nereale.
In situatia in care un bun nu exista, atunci cand se face evaluarea,valoarea acestuia este stabilita de expert/i in mod ipotetic(dupa descrierea partilor).Valoarea acestuia stabilita in mod ipotetic este impartita de instanta,conform contributiei dovedite a partilor la achizitionarea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cu martori care nu spun adevarul loanabelciu loanabelciu - voi putea recupera ceva din taxa de timbru de la parat ? - daca paratul inventeaza cu martori falsi ca am avut nu stiu ce bun comun...instanta cum va ... (vezi toată discuția)
Va rog ,un raspuns! etudor etudor in cadrul unui proces de micsorarea pensiei cerut de tatal minorului,mama minorului a fost supusa unui interogatoriu cetut de avocatul tatalui si sustinut in ... (vezi toată discuția)