avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire curte, fara a iesi din cota indiviza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire curte, fara a iesi din cota indiviza

Buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea problema:
Locuiesc intr-o casa administrata de Statul Roman, in care se afla 6 apartamente. Un singur vecin a cumparat imobilul in care a locuit apoi l-a vandut. Noul vecin a venit si a inceput sa construiasca noi garduri si porti pe motiv ca-si doreste sa nu fie deranjat. Eu locuiesc in spatele curtii si prin urmare acum trebuie sa trec prin alte 2 curti ca sa ajung acasa. Pe la el prin curtea nou formata oricum mai trebuie sa treaca si alti doi vecini: unul nu are baia in casa si trebuie sa vina la baie, iar celalalt are o boxa la care are acces tot prin spatele casei. Mentionez ca terenul nu este iesit din indiviziune iar drum de acces nu a lasat (nici nu are cum sa lase pentru ca terenul este ingust). Cui ar trebui sa ma adresez pentru a stopa contruirea acestor constructii pentru care nu are niciun act?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:30, 1 Mai 2018
Construirea de garduri sau imprejmuiri se poate face numai in baza unei autorizatii de construire eliberata de primarie, ca atare, impreuna cu toate persoanele interesate, sesizati primaria prin serviciul specializat, inspectoratul de stat in constructii, politia locala serviciul disciplina in constructi si eventual instanta de judecata. Poate fi oportun sa luati legtura si cu un avocat care sa vada precis ce acte aveti si care este situatia juridica a imobilelor in discutie.
Ultima modificare: Marți, 1 Mai 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate face ingradire in curte comuna danielcj danielcj cum se poate face legal o ingradire intr-o curte comuna unde daca s-ar face nu s-ar face imprejmuiri la caile de acces a spatiilor comune ,ce ar trebui facut ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor in cazul constructiei unui imobil in parcarea blocului NOVICELE_1 NOVICELE_1 Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea speta. De ceva vreme parcarea din spatele blocului meu in suprafata de 220mp a fost castigata ... (vezi toată discuția)
Contructie ridicata in curtea comuna leona777 leona777 buna ziua, as dori sa stiu daca se poate ca unul din vecini sa construiasca o bucatarie in curtea comuna a unui imobil. El zice ca a cerut de la Primarie ... (vezi toată discuția)