avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard intre proprietati.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard intre proprietati.

Buna seara,intre doua propritati cine trebuie sa faca gard? Proprietarul care are gardul in partea dreapta a propritatii? Trebuie sa participe la cheltuiala gardului si celalalt propritar? Daca nu vrea sa faca gard cum se poate obliga?
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 09:54, 1 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Conform art. 560 Cod Civil
Obligaţia de grăniţuire
Proprietarii terenurilor învecinate sunt obligaţi să contribuie la grăniţuire prin reconstituirea hotarului şi fixarea semnelor corespunzătoare, suportând, în mod egal, cheltuielile ocazionate de aceasta.
Asta inseamna ca se platesc de catre amandoi in parti egale.
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Impartirea terenului sa facut in 1970 cind sa cumparat terenul dar gardul nu sa facut intre proprietari.Sa facut doar o carare,acum propritari de jos vor mai mult si nu vor sa faca gard si au intrat in gradina lui maicamea taindui din vita de vie.
Atunci nu aveți alta soluție decât sa faceti o acțiune in granituire in fata instanței. Apelați la un avocat pentru acest demers

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gardul din dreapta gabrielli68 gabrielli68 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, daca este adevarat ca gardul din dreapta trebuie facut de proprietarul terenului? Am o problema, In stanga mea se afla o ... (vezi toată discuția)
Gard casa diannefr diannefr La o casa cu vecini pe ambele parti, gardul a fost construit aproape integral pe cheltuiala mea. Vecinul din stânga amenința ca ma va da in judecata daca nu ... (vezi toată discuția)
Ingradire teren URIAS URIAS Buna ziua, Detin in proprietate un teren de 1000 mp pe care am o casa. Parcela de langa mine, s-a reparcelat in 3 loturi, pe partea proprietatii mele fiind ... (vezi toată discuția)