avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta pentru pensie in perioada in care REVISAL ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta pentru pensie in perioada in care REVISAL nu exista

Buna ziua.

Va rog sa ma indrumati in ceea ce priveste adeverinta de vechime in perioada in care se opera in cartea de munca si nu exista Revisalul. De la pensii ii spun mamei mele ca ii trebuie de la toate firmele la care a lucrat adeverita cu stagiul de cotizare, doar ca mama a lucrat la multe firme care in momentul acesta nu mai exista, de unde as putea lua adeverinta solicitata? A avut si perioade de somaj, operate in cartea de munca, oare si de la somaj trebuie adeverinta? mentionez ca toate locurile de munca au fost in judetul unde domiciliaza. Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2018
marcelctin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:24, 2 Mai 2018
Daca este vorba de perioada in care exista carnetul de munca (pana in 2011) datele necesare pensionarii ar trebui sa se regaseasca in carnetul de munca.
Adeverintele in vederea pensionarii se emit de catre firmele unde a lucrat mama dvs. cu respectarea anexei 14 din HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare.
Firmele care si-au incetat activitatea aveau obligatia predarii arhivei la firma care a preluat activele sau la o firma specializata in arhivare sau la Arhivele nationale din judet.
Va multumesc. Am fost la casa de pensii si mi-au dat lunile o adeverinta in care se regasesc lunile cotizate si spre marea ma uimire in unii ani sunt luni sarite, in care nu s-a cotizat insa in cartea de munca nu este stipulat nimic, nicio modificare(banuiesc ca trebuia scris ca e in fara plata). de la casa de pensii mi-a spus ca o fi fost in fara plata insa niciodata mama nu a facut vreo cerere in sensul asta si nici nu are cunostinta sa ii fi spus ca o sa fie in fara plata desi a lucrat constant. Este posibil ca programul celor de la casa de pensii sa nu vada foarte corect perioadele cotizate?
Se pot face greseli la introducerea datelor in calculator. Decizia de pensie se emite in baza unui buletin de calcul in care se poate observa daca s-au luat in calcul toate datele din carentul de munca.
Exista posibilitatea ca in anumite luni, angajatorul sa nu fi achitat CAS catre stat, daca pe adeverinta de care amintiti nu apare ca fiind incasari.
Ar trebui sa faceti demersuri pentru a contacta firmele unde a lucrat mama dvs. si sa solicitati emiterea de adeverinte.
Despre ce perioada este vorba ?

~ final discuție ~