avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate fi preluată obligația de întreținere de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate fi preluată obligația de întreținere de către moștenitorul debitorului?

Buna seara. Mama a decedat in urma cu 2 luni. Ea era debitoare intr-un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere si habitatie viagera. Creditorul este un batran cu varsta de 91 de ani. Am obtinut calitatea de mostenitor si doresc sa preiau obligatiile mamei. Batranul doreste acest lucru dar se pune problema ca batranul, datorita varstei are si perioade de senilitate. Are un fiu cu care nu a avut relatii bune si care il vizita pe batran de 2,3 ori pe an. Au sustras buletinul batranului, iar in prezent ei ii incaseaza pensia. Doresc sa stiu daca va fi valabila.o declaratie data in fata notarului de.catre batran din care sa rezulte dorinta lui in contextul in care el mai are si perioade de senilitate si cum pot intra in posesia buletinului batranului. Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Stoian Elena Luminita , utilizator 05:36, 3 Mai 2018
Buna seara,
1. Ii faceti alt C.I. si gata
2. faceti o cerere la posta sa nu mai fie data pensia copilului
3. Mergeti cu persoana respectiva si cu un reprezentant al primariei la notar si da declaratie ca acea clauza este preluata de dumneavoastra.
Va fi valabila declaratia ?Batranul nu povesteste nimic. El raspunde numai daca este intrebat. Ma gandesc ca reprezentantul primariei si notarul vor vrea ca batranul sa isi exprime dorinta fara sa i se puna intrebari.Fiul lui vrea sa il.declare ca are lipsa de discernamant si nu este in masura sa hotarasca singur cine vrea sa il ingrijeasca pe viitor.

Fiul si-a exprimat clar intentia de a -l interna intr -un camin pentru varstnici, pe motiv ca va fi mai bine ingrijit. Noi nu dorim acest lucru si nici batranul nu doreste, mai ales ca in contract mai este specificata si o clauza de habitatie viagera. Fiu urmareste doar beneficii financiare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere brotacel2012 brotacel2012 buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs. In urma cu ceva timp, am inceput sa am grija de o familie foarte in varsta. Ulterior, dansa mi-a propus sa facem un act ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu drept de uzufruct ContSters23492 ContSters23492 Buna ziua! Ma numesc Sorina Dumitru. Am incheiat acum cativa ani un contract vanzare-cumparare (nuda proprietate) cu doi batrani, cu drept de uzufruct. ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu clauza de abitatie viagera SophiaMS SophiaMS Buna ziua, In urma cu 1 an, am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu clauza de habitatie viagera, cu o vecina de care am grija si o ajut ori de cate ... (vezi toată discuția)