Buna ziua in urma cu 2 zile am fost implicat Intr un accident din care a rezultat vătămarea corporală a sotie care se afla cu mine în mașină pe locul din dreapta ,celalalt șofer a fost vinovat de producerea evenimentului ,i s a întocmit dosar penal și i a fost reținut permisul 90 zile.
In urma accidentului mașina este cel mai probabil dauna totala ,și în plus au rezultat cheltuieli semnificative din partea mea: platforma ,inspector care a constatat starea tehnică a mașinii,pastile creme bani la doctori pentru sotie ,cheltuieli care le am platit din buzunarul meu.Sotia urmează să fie chemată la politie pt declarație și să fie întrebată dacă depune plângere împotriva vinovatului.
Am luat legătura cu vinovatul i am explicat că din cauza lui au rezultat atât vătămarea sotie plus anumite costuri fiindu mi destul de greu sa le suport,el mi a spus că să așteptăm că poate suporta asigurarea toate costurile .
Mai departe ce este de făcut?să depună soția plângere sau sa ne îndreptăm către asigurător ?VReau sa specific că nu doresc nici un bani in plus fata de cat s au cheltuit .multumesc
dupa o luna de la accident situatia se prezinta astfel:masina inca in service pt reconstatare,inca nu sti daca este dauna totala .Sotia si a scos certificat medico-legal,a primit 12-14 zile de ingrijiri medicale si 20 zile de concediu medical.desi in momentul de fatala 1 luna de la accident, mana dreapta nu si o poate folosii la capacitate maxima ,in fine asa a decis medicul legist.
Sotia a fost chemata la Parchetul militar,sofer vinovat este militar,a dat declaratie si nu a depus plangere penala.S a mers mai departe cu dosar de vatamare corporala la firma de asigurari iar prin telefon ia fost propus sotiei suma de 3000 lei
.Pentru cei care se pricep sau au trecut prin asa ceva ,esteo suma corecta pe care ar trebuii sa o accepte? dupa parerea mea suma este foarte mica si nu conpenseaza deloc suferinta prin care a trecut ea pana acum,si ne gandim destul de serios sa mergem mai departe pe parte civila daca lucrurile nu se vor imbunatati
Exinsta vreun algoritm prin care se calculeaza aceste conpensatii?
MULTUMESC.