avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier pe trecerea de pietoni

buna ziua
am si eu o intrebare in legatura cu un accident rutier pe o trcere de pietoni soldat cu vatamare corporala grava"asa scrie in anexa 2 "dar inca nu stiu cate zile de ingrijiri medicale va avea sotia are piciorul in gips fisura abdominala si fisura craniana.as dori sa stiu daca pot obtine daune morale de la asigurarile auto fara a merge in instanta ca nu as vrea sai fac rau nici soferuluisi care ar fi suma minima care as primio de la asigurari?in caz de ajungem in instanta va ror sa ma sfatuiti sa ma inteleg cu soferul sau in instanta cu firma de asig si la ce suma sa ma inteleg cu soferul?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:11, 20 Decembrie 2009
Eu cred ca este mai bine sa se concluzioneze de catre IML asupra numarului de zile de ingrijiri medicale de care are nevoie sotia dvs.,dar si de ce alte ingrijiri si medicatie ar avea nevoie sotia dvs.dupa accidentarea suferita pentru a avea in vedere cuantumul real al despagubirilor solicitate.
Trebuie sa pastrati orice bon sau alt act justificativ al cheltuielilor pe care le faceti dupa accident ,cu sotia dvs.
Despagubirile in cadrul unui proces se acorda in masura dovedirii cheltuielilor ocazionate.
Conform legii puteti solicita si obligarea soferului la plata unor daune morale,in functie si de numarul de zile de ingrijiri medicale,dar acestea sunt acordate in mod legal ca urmare a desfasurarii unui proces.
Cu soferul va puteti intelege dupa toate acestea,dar celelalte despagubiri,inclusiv cele de la asiguratorul acestuia, se pot obtine numai dupa proces,in urma hotararii definitive pronuntate de o instanta,fie penala,fie civila.
Mai intai, va este necesar acel certificat medico-legal in baza caruia se vor plati despagubirile, fie pe cale amaibila, fie pe baza de hotarare judecatoreasca.
La asigurari trebuie sa formulati o cerere de oferta, insa e bine sa fiti reprezentati de cineva care cunoaste bine domeniul si legislatia in materie de asigurari.
poi... daca are peste 60 de ingrijiri medicale in certificatul medico-legal, cu soferul vinovat va puteti intelege doar pe parte civila, organele de cercetare penala se autosesizeaza si ii vor intocmi dosar penal soferului vinovat, fara a depune plangere sotia dumneavoastra... cred. ;)
Fapta conducatorului auto se incadreaza la vatamare corporala din culpa si este prev.de art.184 al.2 c.pen.(peste 60 de zile ingrijiri medicale,conform unui raport de expertiza al IML-interesant ar fi exact cate zile,pentru ca aceasta institutie se pronunta in mod precis) si este sanctionabila cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Fata de sfaturile care v-au fost acordatedvs.sunteti cel care hotarati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)
Aciident rutier cu vatamare corporala din culpa adina20032007 adina20032007 in data de 21 ian 2010 am avut un aciident rutier eram cu o dacia 1400 si era gheata pe sosea si mia intrat un audi pe contrasens intorcinduse cu partea ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie! aurelvultur aurelvultur In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura ... (vezi toată discuția)