Bună ziua, mama mea are schizofrenie și ea nu acepta ca este bolnava și nu-și mai ia tratamentul de când a fost internata forțat acum 4 ani. Am vrea sa evitam internarea fiindcă a fost traumatica pentru mama și pentru noi și am vrea sa o ajutam pe alta cale fiindcă internarea se pare ca nu a ajutat și cred ca în cazul ei e nevoie de o obligare de continuare al tratamentului. As vrea sa știu dacă este legala punerea unei injecții acasă în mod forțat de către un asistent dacă psihiatrul zice ca persoana are nevoie de tratamentul respectiv. Ma refer la un medicament injectabil care durează efectul pana la trei luni. Este nevoie de ordin judicial sau cu prescriere medicala este suficient. Mama mea cred ca m-ar denunta sigur. Mulțumesc.
Deci până a la urmă înteleg ca nu se poate dar problema este ca mama amenința ca dacă mai vorbim de doctor sau de internare ca o sa vad eu ce o sa pățesc. După aia o bag în spital cu forța rămâne traumatizata pe ani de zile și noua ne pare rău să vedem cum o ia forțată și când iese ție și frica ca medicamentele data trecuta lea lăsat imediat cum a ieșit. Mi se pare incorect ca legea sa nu permită forțarea pacientului de a-și face tratamentul și în continuu în spital nu se poate sa stea. Știu de cazuri în care au ieșit din spital și după aia sau sinucis fiindcă nu mai vor sa se întoarcă acolo mai ales în spitalele noastre românești.. Sau sa își omoare familia sau persoana care ii internează În plus am auzit ca acuma casa de asigurări nu mai face internare mai lunga de 14 zile și ca presioneaza medicii sa te externeze.
Asta este legea care este unitară cu principii unitar acceptate la nivel international.
Sunt persoane ce au boli mult mai grave și care refuza sa se interneze și sa urmeze un tratament, și nu se poate face nimic.
Că scurt exemplu, cei care fac parte din Martorii lui Iehova, nu se tratează deloc și refuza orice intervenție medicală.
Eu nu prea inteleg de ce va contraziceti.
Paractic amandoi spuneti acelasi lucru dar cu alte cuvinte.
Finalitatea este aceeasi din cate am observat eu daca am observat bine...
BEN46
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu este ușor să ai grijă de astfel de bolnavi dar imaginația romanului nu are limite .
Și eu am trecut prin aceste probleme , cereți să vi se dea medicamente oradispersabile și in cazul care refuză introduceți in apă , mancare astfel iși i-a tratamentul și nu va fi nevoie de internare și veți avea cat de cat liniște in casă .
In felul acesta traumele vor fi minime de abele părți .
Disputa familiala
alinaparvu
Buna ziua,ma adresez dvs intr-o problema de familie delicata. Fratele sotului meu sufera de schizofrenie,acesta locuind cu soacra mea-mama lor,cea care il si ... (vezi toată discuția)