avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bolnav de schizofrenie refuză să-și ia tratamentul. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bolnav de schizofrenie refuză să-și ia tratamentul. Este legal să i se administreze cu forța?

Bună ziua, mama mea are schizofrenie și ea nu acepta ca este bolnava și nu-și mai ia tratamentul de când a fost internata forțat acum 4 ani. Am vrea sa evitam internarea fiindcă a fost traumatica pentru mama și pentru noi și am vrea sa o ajutam pe alta cale fiindcă internarea se pare ca nu a ajutat și cred ca în cazul ei e nevoie de o obligare de continuare al tratamentului. As vrea sa știu dacă este legala punerea unei injecții acasă în mod forțat de către un asistent dacă psihiatrul zice ca persoana are nevoie de tratamentul respectiv. Ma refer la un medicament injectabil care durează efectul pana la trei luni. Este nevoie de ordin judicial sau cu prescriere medicala este suficient. Mama mea cred ca m-ar denunta sigur. Mulțumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Nu o invatati la prostii, daca se afla ca a facut asta poate ajunge la puscarie.

In ce priveste pacienta: ori se impaca Nadia cu ideea ca e prea tarziu sa mai faca ceva (exista oameni care nu se mai recupereaza si trebuie lasati in boala lor), ori cere internarea fortata, din doua una.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Eu nu prea inteleg de ce va contraziceti.
Paractic amandoi spuneti acelasi lucru dar cu alte cuvinte.
Finalitatea este aceeasi din cate am observat eu daca am observat bine...

Nu prea spunem același lucru, și nu ne contrazicem.
Este ca la instanța. Fiecare își expune argumentele.

Nadia, dorea să știe dacă este legal, administrarea unui tratament, acasă, mamei sale ,dar care nu își dă acordul pentru așa ceva.

Răspunsul este că NU. Nu este legal așa ceva, fara consimțământul pacientului.

Că există internarea nevoluntara, asta este altceva. Știe și ea și nu este o situație de dorit. A explicat asta in prima postare.
Și nici nu caută alte soluții, cum i se sugereaza pe aici.
Dorea o opinie avizată și legală.

Înțelegeți acum unde este natura dialectica a dezbaterii ?

In rest, sunt de acord și cu D-nul Georgescu, sfaturi "românești " gen, las' că merge și așa, consider că nu își au locul aici.

Nu poți instiga la ilegalități sau infractiuni, de dragul umanității.
Mâine-poimâine, i se va recomanda sa o eutanasieze pentru a i scăpa de chinuri.
Doamne -fereste!
Va mulțumesc la toți pentru răspunsuri și cred ca persoana care vorbește de pus medicamentele în mâncare chiar dacă nu răspunde la întrebare da o soluție și este de recunoscut. ropriul Psihiatru mia dat idea dar problema este ca mama nu are încredere fiindcă are o presimțire ca am putea sai punem medicamente în mâncare sau bautură. Multe persoane fac asa cu familiari lor și repet este sugerat de psihiatru dar în cazul meu nu funcționează idea.
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2018
Nadia9, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Schizofrenia si alte asemenea nu e o floare la palarie iar cei din familie traiesc o viata de cosmar. Doamna Nadia nu poate sa se resemneze cu “ori se impaca Nadia cu ideea ca e prea tarziu sa mai faca ceva (exista oameni care nu se mai recupereaza si trebuie lasati in boala lor)”. Acea familie are si ea un drept la viata normala psihica. Bolnavii saracii nu sunt vinovati ca sunt bolnavi, nici nu realizeaza, dar nu trebuie lasati in boala lor. Trebuie tratati.
Ascultati ce va spune medicul. Caz concret: medicul ori va ajuta efectiv ori ii spuneti ca luati un taxi cu bolnava si o duceti la el acasa ..... vedeti ce zice. Dupa ce ii ascultati parerea, cu mama cand e intr-o faza buna se discuta cu foarte mult calm, cald, dar hotarat, transant: ca treaba nu e ok, ori acasa cu tratament, ori la spital, sa aleaga ea. Si va alege tratamentul. Acum Doamne fereste pe toti sa nu aleaga sinuciderea. Succes!
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2018
RoxanaRamona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disputa familiala alinaparvu alinaparvu Buna ziua,ma adresez dvs intr-o problema de familie delicata. Fratele sotului meu sufera de schizofrenie,acesta locuind cu soacra mea-mama lor,cea care il si ... (vezi toată discuția)
Fata cu schizofrenie; urgenta!!! cristicris cristicris Buna seara, Ma puteti ajuta si pe mine? va rog mult de tot. Am o \"amica\", nu sunt ruda cu ea si are schizofrenie destul de avansata, deoarece nu ia ... (vezi toată discuția)
Bolnav psihic doichitahorescu doichitahorescu As dori sa aflu cum poate fi internata o ruda cu boala psihica dar cu discernamantul neafectat, care se opune internarii intr-un spital de boli nervoase. ... (vezi toată discuția)