avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor in 2018
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor in 2018

Buna ziua,
Am tot citit pe internet, pe diverse forumuri, inclusiv aici, despre acest subiect. M-ar interesa sa stiu in ce masura un contract de drepturi de autor ar putea fi reconsiderat ca activitate dependenta, atunci cand beneficiarul contractului este angajat la acelasi angajator de la care primeste si un salariu.

Am citit HG 791/2010 in care se spune ca drepturile de autor, nu pot fi reconsiderate ca activitati dependente.

Insa am citit in alta parte ca potrivit prevederile pct. 24 din Normele metodologice de aplicare a art. 46 din Codul Fiscal, in situatia existentei unei activitati dependente ca urmare a unei relatii de angajare, remuneratia prestarilor rezultate din cesiunile de drepturi de proprietate intelectuala intra in sfera sarcinilor de serviciu si reprezinta venituri de natura salariala.

Nu stiu cum este corect si ce sa inteleg...

Poate aveti mai multa experienta in domeniul asta si ma puteti lamuri daca un contract de drepturi de autor ar putea fi reconsiderat ca activitate dependenta, atunci cand beneficiarul contractului este angajat la acelasi angajator de la care primeste si un salariu.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:31, 27 Mai 2018
statutul drepturilor de proprietate intelectuala este complet diferit de al salariului. iata doar doua exemple: ele pot fi incluse in capitalul social al unei firme, si pot face parte si dintr-o eventuala masa succesorala.
Multumesc pentru raspuns, dar din ceea ce ati spus nu m-am lamurit asupra dilemei mele.
Poate citim in doua locuri diferite. eu citesc aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconsiderare venituri din proprietate intelectuala ContSters185970 ContSters185970 Situatia de fapt: un programator doreste sa se anagajeze la o firma. Firma respectiva ii spune ca va incheia un contract de munca pentru 10% din venitul propus ... (vezi toată discuția)
Plata redeventa administrator berceanu berceanu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in solutionarea urmatoarei probleme: societatea comerciala la care lucrez doreste sa plateasca administratorului o redeventa ... (vezi toată discuția)
Cumul cim si drepturi de autor Gabriela Negrut Gabriela Negrut Daca o persoana este angajata in cadrul unei societati, avand functia de redactor, si , in acelasi timp, pentru aceeasi societate, desfasoara si activitate din ... (vezi toată discuția)