avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort, partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort, partaj

As vrea sa stiu daca in cazul unui divort in care sotul este acuzat de adulter (cu probe si martori) ar putea fi obligat sa renunte la casa, adica sa nu mai primeasca nimic la partaj. Sau daca s-ar putea cere daune morale care sa fie oarecum egale cu partea care i-ar putea revine la partaj. Copii nu sunt minori si oricum am inteles ca ei nu fac parte. Ce modalitate ar exista sa nu se vanda casa pentru a o imparti, sau ca el sa nu faca parte, tinand cont ca adulteru lui tine de vreo 4 ani si se poate demonstra.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:04, 21 Februarie 2010
Nu poate fi obligat sa renunte la cota parte din bunurile comune - inclusiv la bunul la care va referiti casa.
Divortul poate fi pronuntat si fara a se solicita partajul aceasta putand fi solutionat intr-o actiune distincta.
In caz de partaj se poate sa vi se atribuie casa cu conditia sa achitati o sulta.

Nu are a face de cand tine adulterul cu imparteala casei.
Nu, sotul nu poate fi obligat sa renunte la casa si nici daune morale nu se pot solicita.Ce puteti insa sa faceti este sa solicitati desfacerea casatorieie din culpa exclusiva a sotului adulterin, administrand probe in acest sens si totodata solicitati incredintarea celor 2 minori spre crestere si educare mamei reclamante.
Partajul nu are legatura cu motivele desfacerii casatoriei, pentru ca altele sunt principiile care guverneaza comunitatea de bunuri.Daca minorii va sunt incredinatati, aveti sanse foarte mari la partaj sa va fie atribuit imobilul in care locuiti ( daca acesta este bun comun) cu obligativitatea ca dvs sa despagubiti pe sotul dvs. cu o "sulta" care reprezinta contravaloarea partii care ii revine din imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul in cazul dovedirii infidelitatii sotiei.. Florinm1973 Florinm1973 Am fost casatorit 19 ani din care a rezultat un minor de 16 ani care a ramas cu mine in locuinta. Pe sotie am inregistrat-o audio in timp ce discuta cu ... (vezi toată discuția)
Divort pentru adulter evfab evfab Buna ziua! In cazul in care sotul a inselat pentru o perioada lunga de timp (exista multe probe doveditoare) dar doreste sa paraseasca familia cu o parte ... (vezi toată discuția)
Divort fără acord Vbnm Vbnm Pot divorta de sotul meu, chiar daca el nu e de acord, pe motivul ca a savarsit adulter? (vezi toată discuția)