avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gestiune

Bună ziua!
In prezent sunt gestionar-vânzător la un magazin de piese auto, lucrez de 8 luni de zile, astăzi mi-am depus demisia cu un preaviz de 20 zile lucrătoare. Aici intervine următoarea problema, eu când am făcut inventarul, nu trebuia sa semnez un proces verbal în urma listelor de inventariere?
Adică eu am semnat doar o decizie de inventariere în care scrie ca rezultatul final al inventarierii va fi consemnat printr-un proces verbal, ceea ce nu s-a întâmplat.
In momentul de fata, de ce ar trebui să-mi fac inventarul după spusele șefului?
Nu as putea refuza acest lucru?
Dumnealui a început cu amenințări la adresa mea și mereu îmi repeta ca abia așteaptă sa vadă cum reușesc sa fac inventarierea magazinului în 20 de zile.
In tot acest timp am primit un salariu de 1150 lei +încă 100 lei care se duceau drept garanție.
Îmi doresc mult sa știu dacă am sa fiu afectat prin refuzarea inventarierii magazinului, o sa am probleme după ani de zile?
Îmi pot recupera garanția luată la sfârșitul preavizului?
Orice sfat e bine primit!
Cel mai recent răspuns: Daniel Valentin , utilizator 16:23, 11 Mai 2018
Problemele ce pot aparea sunt în functie de rezultatele inventarului.

S-a decis efectuarea inventarului?
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Eu am o lista cu niște produse în acest moment, dar nu s-a finalizat nimic. Am scris în dreptul fiecărui produs stocul faptic și o semnătura. În momentul de fata, doamna contabila a venit astăzi ca să facem un proces verbal de primirea gestiunii pe data de 3 ianuarie 2018. .. De ce sa fac un asemena proces verbal?
După 8 luni de munca, tocmai acum iau eu gestiunea in primire?
Dupa regulile gestionare, gestiunea se preia cantitativ/valoric pe baza de inventar efectuat de catre o comisie de inventariere. Predarea gestiunii se face in mod asemanator de catre o comisie de inventariere in prezenta dumneavoastra. Valorificarea (calcularea) unui inventar se face in prezenta celor doua elemente de baza : :
- Balanta de stocuri scriptica si Fisele de Reper scriptice scoasa din Contabilitate
- Lista de inventar cantitativ/valorica .(fapticul)
Se compara Soldurile dela Balanta de Stocuri cu cantitatile/valorile prezente in Lista de inventariere stabilindu-se diferentele, care se consemneaza intr-un proces verbal.
Se fac compensarile acolo unde este cazul si se stabileste diferenta finala.

Atentie !
La inceperea inventarului se noteaza in procesul verbal de inventariere :
-Numarul de NIR al ultima receptiI
-NR de bon al ultimei iesiri (Bon Fiscal sau Factura)
Pe perioada inventarierii unitatea se inchide. Deasemenea accesul in gestiune sa nu se poata face decat in prezenta gestionarului. In caz contrar nu puteti raspunde solitar de eventualele diferente. In functie de rezultatul inventarului va puteti recupera sau nu garantia gestionara.

P.S. Din cele relatate de dumneavoastra, procedura nu s-a respectat, in sensul ca nu exista o preluare legala a gestiunii, deoarece nu avem o lista de inventariere initiala. D-na contabila va propune sa va insusiti scripticul gestiunii ceea ce nu puteti face. In concluzie orice inventariere actuala este cu rezultat nerelevant asupra activitatii gestionarului. Adica in limbaj necolocvial nu poti sa stii unde ai ajuns, daca nu stii de unde ai plecat.
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2018
viorel55, utilizator
Eu când am venit prima data în magazin, în termen de o luna am numărat tot ce a fost aici și au ieșit niște minusuri foarte mari, după care s-a întâmplat să-mi aducă niște produse dintr-o magazie, la care eu trebuia sa le indetific și sa stabilesc un preț împreună cu șeful meu, prin urmare aceste produse ar fi trebuit sa între în gestiune . Deci vreau sa fiu cât mai clar, am numărat totul ce se afla în magazin și am scris pe niște liste primite de la doamna contabila. În aceste liste am scris în dreptul stocul faptic și am dat o semnătura.

După acea lista nu ar fi trebuit sa se scadă minusurile?

Nu ar fi trebuit sa se întocmească un proces verbal în care sa semnez pentru primirea gestiunii?

De ce sunt forțat sa semnez un proces verbal în momentul de fata pe data de 03 01 2018 pentru primirea gestiunii?

Deci eu nu vreau sa semnez acest proces verbal și îmi doresc sa plec cat mai repede din aceasta firma. Ce e de făcut?
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2018
Daniel Valentin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar in timpul anului andreea_florentina andreea_florentina Buna ziua , Daca doresc sa fac un inventar la produsele din gestiune , documentele care se fac sunt similare cu cele de la invantarul anual? Trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)
Model proces verbal inventariere jacquelline jacquelline Va rog sa ma ajutati cu un model de proces verbal de inventariere anuala, pentru stocurile de materii prime cu minusuri la inventar (vezi toată discuția)