Am semnat un contract de rezervare apartament prin intermediul unei agenții imobiliare, și am plătit un avans de 500 de euro. Urmează să semnăm antecontractul, ce se poate face dacă nu sunt contactat până la data-limită prevăzută?
Buna ziua,
Am încheiat pe data de 27 aprilie un contract de rezervare prin intermediul unei agenții imobiliare, achitând suma de 500 euro, urmând să fiu sunat in perioada 7-11 mai pentru a semna antecontractul ceea ce nu s-a întâmplat. Rezervarea expiră pe 16 aprilie iar vineri, când am sunat agentul imobiliar mi s-a spus că până pe 16 mai este, că se va interesa și revine el cu informații doar că a trecut și ziua de vineri și nimic .
Îmi puteți spune ce se poate face în situația asta ? Nu vreau sa vina ziua de 16 mai și să mă trezesc că nu mai răspunde nimeni la telefon.
Mulțumesc.
Precizarile dv sunt contradictorii
Initial precizati Rezervarea expiră pe 16 aprilie,ulterior reveniti si afirmati Nu vreau sa vina ziua de 16 mai
Pana la urma care este termenul limita ?
Daca va aflati in interiorul termenului contractual convenit,va revine obligatia sa asteptati decaderea acestuia
In varianta in care dupa decaderea termenului,firma nu se achita de obligatie puteti sa va ridicati cu pretentii
Rezervarea expira pe 16 Mai. Scuze
Contractul încă nu a expirat. Trebuie sa ne prezentam la un notar ales de vânzător doar că agentul imobiliar mă tot amână.
Tot nu m-ați lămurit. Ce pot face daca agentul imobiliar mă tot amână până expira contractul de rezervate? Nu am nici-o dovada că m-au amânat până a exprimat, poate foarte ușor să spună că m-au anunțat de semnarea antecontractului iar eu nu m-am prezentat.
CaraD
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Mai sunt intr-adevar cam trei zile pana se implineste termenul. Daca intelegeti ca s-ar putea sa existe probleme si va trebui sa va exonerati de orice culpa a dvs, nu va pare mai intelept sa lasati telefonul de-o parte si sa treceti la scris? Cam tarziu pentru notificari formale, dar macar cateva email-uri s-ar putea trimite zic eu.
Presupunand ca suma specificata a fost platita agentiei pentru serviciile oferite de aceasta, poate ar trebui sa clarificati (din contract) in ce consta aceste servicii si daca ele au fost sau nu prestate conform prevederilor contractuale. Functie de constatarile dvs initiale, puteti apoi sa apelati si la un avocat pentru solutii