avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca perioada determinata

sunt angajata cu contract de munca pe perioada det 3 luni de la 1 sept. la 1 dec am promisiunea ca mi se va reinoi contractul cu unul pe perioada nedeterminata.
va rog sa imi spuneti daca am dreptul la zile libere in cazul contractului pe per determinata. eu am nevoie de 4 zile libere de pe 28 pe 31 dec.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: alexandra_k12 , utilizator 10:41, 2 Noiembrie 2009
Depinde ce intelegi prin zile libere?
Daca este vorba de concediu de odihna da.
Daca sunt zile libere pt un evenimene ( casatorie, deces etc.) da.
Vreti sa va invoiti?
Indiferent de durata contractului de munca, toti salariatii au dreptul la 21 de zile concediu de odihna pe an proportional cu perioada lucrat. In medie, pe luna, un angajat are dreptul la 1.75 zile de concediu.
1.75x3 luni = 5.25 zile, practic 5 zile de concediu.
vreau sa plec din bucuresti si nu stiam sub ce forma pot solicita sa am liber in aceste zile.
e foarte bine daca se poate considera CO.

va multumesc mult.
Cu multa placere :bow:
Conditia pentru a beneficia de aceste zile este ca sa se modifice durata contractului , intrucat la data de 1 dec acesta inceteaza de drept daca nu se prelungeste durata lui.

Alte discuții în legătură

Lamuriri co cristina29 cristina29 Buna ziua! As dori si eu cateva lamuriri referitoare la concediul de odihna. Personalul din firma noastra este angajat din 01.03.2009. Am citit codul muncii, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru cmi cu duratata determinata lanisoara lanisoara Buna ziua, As vrea sa stiu si eu modul de acordare al concediului de odihna pentru contracte cu durata determinata. Dupa ce perioada se pot acorda si in ce ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihnã lenacryss lenacryss Bună ziua, La firma unde lucrez, avem două angajate care s-au întors din concediu de creştere copil, una în 31 martie 2014 şi una în 9 mai 2014. ... (vezi toată discuția)