avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate comuna

Sunt proprietara unui apartament care ocupa in integralitate ultimul etaj al unui imobil si are o teerasa deschisa de 16m2 care figureaza in cadastru. Noul Cod Civil: Proprietatea comuna (Art. 631-686) spune: “Sunt considerate parti comune: …………

fundatia, curtea interioara, structura, structura de rezistenta, peretii perimetrali si despartitori dintre proprietati si/sau spatiile comune, acoperisul, terasele, scarile si casa scarilor, holurile, pivnitele si subsolurile necompartimentate, rezervoarele de apa, centralele termice proprii si ascensoarele ………………….. »
Limbajul mi se pare ambiguu. Puteti sa-mi explicati cum ceva poate fi proprietatea cuiva si in acelas timp considerat parte comuna ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: anca111 , utilizator 10:40, 17 Mai 2018
In documentul de achizitie apartament figureaza si respectiva terasa ?
Da.
Terasa reprezinta o buna parte din acoperisul imobilului. Reparatia partii de jos a terasei este de responsabilitatea mea sau a coproprietatii?.
Raspunsul FAPR este "terasa sau acoperisul cladirii reprezinta proprietate comuna si sunt in responsabilitatea juridica, tehnica si financiara a tuturor co-proprietarilor"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , sunt locatar al unui imobil construit in 2016 , este ... Ciprian Cruceru Ciprian Cruceru Buna ziua , Sunt locatar al unui imobil construit in 2016 , este vorba de un bloc cu 2 scari a si b . Bloc are 2 etaje plus etaj 3 retras , apartamentele ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o lege - impartire cheltuieli comune bloc fara asociatie de proprietari MARIA7 MARIA7 Vreau sa-mi repar acoperisul, nu exista asociatie de proprietari de care sa apartin, iar vecini de pe scara nu vor sa plateasca. I-mi poate spune cineva ce ... (vezi toată discuția)
Reparație acoperis mihaela chirvasa mihaela chirvasa Locuim intr-un bloc cu acoperis și de fiecare dată când plouă afară ploua si in pod.Suntem 9 apartamente în bloc și am vorbit cu vecinii că acoperișul ... (vezi toată discuția)