avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate comuna

Sunt proprietara unui apartament care ocupa in integralitate ultimul etaj al unui imobil si are o teerasa deschisa de 16m2 care figureaza in cadastru. Noul Cod Civil: Proprietatea comuna (Art. 631-686) spune: “Sunt considerate parti comune: …………

fundatia, curtea interioara, structura, structura de rezistenta, peretii perimetrali si despartitori dintre proprietati si/sau spatiile comune, acoperisul, terasele, scarile si casa scarilor, holurile, pivnitele si subsolurile necompartimentate, rezervoarele de apa, centralele termice proprii si ascensoarele ………………….. »
Limbajul mi se pare ambiguu. Puteti sa-mi explicati cum ceva poate fi proprietatea cuiva si in acelas timp considerat parte comuna ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: anca111 , utilizator 10:40, 17 Mai 2018
In documentul de achizitie apartament figureaza si respectiva terasa ?
Da.
Terasa reprezinta o buna parte din acoperisul imobilului. Reparatia partii de jos a terasei este de responsabilitatea mea sau a coproprietatii?.
Raspunsul FAPR este "terasa sau acoperisul cladirii reprezinta proprietate comuna si sunt in responsabilitatea juridica, tehnica si financiara a tuturor co-proprietarilor"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , sunt locatar al unui imobil construit in 2016 , este ... Ciprian Cruceru Ciprian Cruceru Buna ziua , Sunt locatar al unui imobil construit in 2016 , este vorba de un bloc cu 2 scari a si b . Bloc are 2 etaje plus etaj 3 retras , apartamentele ... (vezi toată discuția)
Sunt proprietar al unui apartament situat la etajul retras al ... hancavasile2000 hancavasile2000 Sunt proprietar al unui apartament situat la etajul retras al unui imobil avand acces exclusiv la terasa acestuia. Recent, vecinul nou mutat la apartamentul ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o lege - impartire cheltuieli comune bloc fara asociatie de proprietari MARIA7 MARIA7 Vreau sa-mi repar acoperisul, nu exista asociatie de proprietari de care sa apartin, iar vecini de pe scara nu vor sa plateasca. I-mi poate spune cineva ce ... (vezi toată discuția)