avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Meditati in cadrul liceului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Meditati in cadrul liceului

Buna ziua (nu sunt sigur ca am ales corect forumul...), fiul meu este elev in cls. a X-a, la matematica-informatica. Datorita unor probleme de sanatate, a lipsit cumulat mai multe saptamani de la scoala, atat in sem 1 cat si in sem. 2, motiv pentru care nu reuseste sa inteleaga exact materia principala: informatica, riscand o corigenta.
Daca solicit, liceul are obligatia legala sa organizeze ore de pregatire suplimentara in astfel de situatii?
Multumesc,
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: bogdan.sb , utilizator 13:20, 20 Mai 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Sa inteleg ca unitatea de invatamant nu are obligatia sa asigure astfel de ore? Este la latitudinea directorului / profesorului?
Va multumesc.

Silvia Zaharia a scris:

Din punct de vedere legal, fiecare profesor are o normă de predare, în care sunt incluse un anumit număr de ore.

Dacă solicitați ca fiul Dvs. să fie meditat în cadrul liceului, s-ar putea ca norma didactică a profesorului respectiv, să fie depășită de aceste ore.

Nu vă rămâne decât să discutați cu directorul instituției de învățământ această problemă, poate, existând posibilitatea și unor ore suplimentare, de care elevii să beneficieze în mod gratuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu, trafic de influenta sau sunt eu de vina ? rcip78 rcip78 Buna ziua .dupa acest sper scurt istoric al evenimentelor as vrea sa ma sfatuiti ce e mai bine de facut,sunt tatal unei eleve de clasa a 7a iar in momentul in ... (vezi toată discuția)
Învățământ -profesor cu probleme SimoCI SimoCI Bună ziua. Fiul meu a terminat clasa a7-a si este corigent la matematica, la fel ca inca 15, numai din clasa lui. In numeroase randuri parintii au incercat sa ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un temei legal pentru contestarea unui examen de corigenta, sustinut la liceul cu care am avut un litigiu mariam2018 mariam2018 Sunt mama unui elev ce a avut un litigiu cu liceul, la care a fost elev in cls 11, in anul scolar 2016-2017. Am nevoie urgent de un raspuns, sfat in problema ... (vezi toată discuția)