avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Accept infintare restaurant parterul blocului.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Accept infintare restaurant parterul blocului.

Buna ziua,
Locatarul de la etajul unu nu-si da acceptul pt. infintarea unei firme-restaurant- la parterul de sub apartamentul sau. Se poate infiinta sau nu,acest restaurant? Rog articol/lege unde este stipulat.
Multumesc mult!!
Cel mai recent răspuns: niccu , utilizator 12:39, 22 Mai 2018
Cu mine nu pot face schimb de locuinta! Stau la et.1. Mulțam fain.

Adam Grecu a scris:

Te sfatuiesc sa faci schimb de locuinta cu cetateanul de la etajul 1, care acum nu este deacord ca dumneata sa infiintezi acolo un restaurant.
Vreti mai multe?

Cu mine nu pot face schimb de locuinta! Stau la et.1. Mulțam fain.

Adam Grecu a scris:

Te sfatuiesc sa faci schimb de locuinta cu cetateanul de la etajul 1, care acum nu este deacord ca dumneata sa infiintezi acolo un restaurant.
Vreti mai multe?

Eu nu am intrebat cine are dreptul sa si dea cu parerea,ci daca nu-și da acordul un locatar de deasupra spatiului comercial,se mai poate tealiza acel restaurant. Mulțam fain.

ynocentta a scris:

Este drptul fiecaruia sa isi dea sau nu acordul pentru deschidere activitate persoana juridica care se presupune ca are drept obiect de activitate care poate genera neajunsuri

niccu
La obiect stiu un singur lucru. Exista deja in Romania multe spatii de deservire publica deschise in spatii comerciale la parterul blocurilor de locuinte . Deci exista cai legale prin care acel agent economic , cumva isi va duce la capat intreprinderea si demersul sau.
In locul dumneavoastra, ipotetic vorbind, m-as concentra mai mult pe aspecte referitoare la modul in care se va amenaja spatiul comercial fata de noua activitate de restaurant, astfel incat sa nu aduca prejudicii de natura poluarii fonice, a mirosurilor, etc fata de ceilalti ce locuiesc in condominiu. Sunt si amanunte care pentru a fi discutate ar ocupa spatiu foarte mult aici.
Eu va doresc succes, deoarece aveti dreptate sa va temeti ca vi se va schimba calitatea vietii in apartament. Nu ati fi singurul patit !
Cu stima, Aurelian B.
Mulțumesc. Asta mă preocupå! Cum pot acționa legal,pe lângă sesizarea gărzii de mediu pt zgomotul unui aparat de aer condiționat. Au fost obligați să monteze unulmai silențios. Mulțam.

Aurelian Buharu a scris:

niccu
La obiect stiu un singur lucru. Exista deja in Romania multe spatii de deservire publica deschise in spatii comerciale la parterul blocurilor de locuinte . Deci exista cai legale prin care acel agent economic , cumva isi va duce la capat intreprinderea si demersul sau.
In locul dumneavoastra, ipotetic vorbind, m-as concentra mai mult pe aspecte referitoare la modul in care se va amenaja spatiul comercial fata de noua activitate de restaurant, astfel incat sa nu aduca prejudicii de natura poluarii fonice, a mirosurilor, etc fata de ceilalti ce locuiesc in condominiu. Sunt si amanunte care pentru a fi discutate ar ocupa spatiu foarte mult aici.
Eu va doresc succes, deoarece aveti dreptate sa va temeti ca vi se va schimba calitatea vietii in apartament. Nu ati fi singurul patit !
Cu stima, Aurelian B.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord asociație proprietari danaddm38 danaddm38 Dețin un spatiu comercial la parterul unui bloc. Am avut un magazin de îmbrăcăminte -încălțăminte , dar doresc sa-i schimb destinația , să fac ... (vezi toată discuția)
Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier Jvs81 Jvs81 Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum ... (vezi toată discuția)
Gradinita la parterul blocului si curte de joaca in fata blocului stefanelul stefanelul Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc la etajul 1. La parter functioneaza o gradinita cu aprox. 30-50 de copii. In fata blocului, inclusiv si sub balconul meu, este ... (vezi toată discuția)