Buna
Stie cineva, daca in cadrul unui job am fost trimisa la cursuri, doua seturi a 3 saptamani, a fost inregistrat la ITM acel act aditional ca nu am voie sa parasesc firma decat dupa 2 ani....care ar fi consecintele pe care as putea sa le intampin in caz de demisie...mentionez ca acel curs dupa cei de la firma costa cam la ordinul sutelor de mil (2) am semnat o foaie in care era trecut contul ...nu factura ceva....numarul de factura era trecut doar la cazare...
Dupa cate am citit in Contractul colectiv de munca acele cursuri la care te trimit anjajatorii trebuie sa ajunga la min 60 zile.
Ce parere aveti??
multumesc
Articolul 79 din Codul Muncii stabilestela alineatul 8 ca salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Daca prestati munca suplimentara puteti sa cereti in scris renuntarea la munca suplimentara motivand ca nu mai puteti face fata unui program de lucru care cuprinde si munca suplimentara , si de aceea nu puteti efectua mai mult de 40 de ore de munca saptamanal .
Trebuie sa aveti in vedere faptul ca potrivit CCMUNN , la articolul 54 alineatul 2 este prevazut ca repausul pentru luarea mesei nu poate fi mai mic de 15 minute si este inclus in programul de lucru daca are 15 minute , iar peste 15 minute nu este inclus in programul de lucru .
Ideea este ca trebuie sa-l determinati pe angajator sa va dea afara , nu sa plecati dumneavoastra .
Eu nu intelesai daca acesl curs a avut mai mult de 60 de zile sau nu .
Pai nu a fost de zile.....a fost in transe a cate 3 saptamani...probabil de aceea si actul aditional este pe 2 ani......bineinteles ca am fost pusa la treburi si mai putin ortodoxe.....de aceea va intrebam daca are ceva sa mi ia ...daca eu nu dispun de acei bani....
Eu n-as spune ca se poate pleca atat de sigur fara probleme. Compania poate actiuna in justitie pentru recuperarea sumelor pe care le poate dovedi cu facturile de plata si , desi cursul nu are 60 de zile, sunt, in opinia mea, suficiente sanse ca instanta sa dea dec. favorabila companiei.
Banii datorati nu se pot retine din salariul actual si nici din slariile ulterioare la alta firma la care va angajati, decat in baza unei hot.judecatoresti in acest sens.
Incercati varianta: intelegere amiabila.