avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Racordare bloc la gaze
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Racordare bloc la gaze

Putem sa dam un dezvoltator in judecata pt ca de un an refuza sa racordeze blocul la gaze?
Anul trecut prin programul Prima Casa am cumparat de la un dezvoltator un apartament, la momentul respectiv cand am semnat contractul blocul ca si utilitati avea lumina si apa, in contract dezvoltatorul a specificat o promisiune de racordare a blocului la gaze. Nu ne-am gandit nicio clipa ca ar avea un interes sa nu ne ofere si aceasta utilitate ( pentru ca am trecut prin multe peripetii si stres cu banca am semnat fara sa avem dubii) si de un an ne tot promite ca vom avea gaze in doua saptamani. Recent am aflat ca a depus doua cereri la Distrigaz pt anulare a racordarii blocului la gaze si daca nu incepe demersurile pt racordare va expira contractul. Avem vreun castig de cauza daca il vom actiona in instanta toti proprietarii din bloc din moment ce in contract este stipulata doar o promisiune de racordare? La curent factura vine in continuare pe numele dezvoltatorului, nici aici lucrurile nu sunt in regula.
Va multumesc si astept sfaturile dvs! O zi minunata!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2018
tintea.alexandra, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:51, 23 Mai 2018
Totul depinde de ceea ce ati semnat.
In contractul de vanzare-cumparare incheiat intre parti trebuie sa se regaseasca conditia de racord la gaze in obligatia dezvoltatorului, in termen de ..., respectiv penalizari pentru nerespectarea acestei conditii.
Daca aveti doar o promisiune verbala, chiar instanta nu are cum sa-i impuna dezvoltatorului sa instaleze gaze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema contor gaz - dezvoltator NicuGrimm NicuGrimm Salut, A mai fost pusa de cateva ori intrebarea aceasta, insa niciodata cu toate variabilele pe care le avem noi. Ideea este urmatoarea: Am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu dezvoltatorul ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Sunt locatar intr-un bloc nou construit de un dezvoltator.M-am mutat de 1 luna in bloc.Cind am cumparat,in contract scrie ca apartamentul este ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil neracordat la gaze efloser efloser Salut, Recent am cumparat un imobil prin credit prima casa in Bucuresti, Sector 6 care nu este racordat la gaze, desi in contract scrie ca apartamentul este ... (vezi toată discuția)