avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate PAUZELE DINTRE ORELE DE CLASA A ELEVILOR
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

PAUZELE DINTRE ORELE DE CLASA A ELEVILOR

Buna ziua, Am un copil in clasa I. Petrece 4 ore de cursuri zilnic de luni pana joi la scoala, iar vinerea are 5 ore. Nemultumirea mea este ca in pauze toti copii de clasele 1-4 sunt tinuti tot in clase, au voie doar la toaleta, pe motivul sa nu se intample vreun accident pe parcursul celor 4 ore de cursuri. Copii au ajuns practic sa stea intr-o clasa de curs (care nu este nici macar aerisita pe timpul pauzelor) 4 ore încontinuu. Am adus la cunostinta invatatoarei acest lucru, dar mi s-a raspuns de catre aceasta ca sunt prea multi copii(30) la clasa si ca nu face fata. Scoala are curte, dar partea din fata a curtii este ocupata de masinile parcate ale celor din conducerea scolii. Pentru faptul ca acesti copii nu respira un aer curat, nu se pot elibera macar zece minute de stresul orei de curs, sunt mai mereu bolnavi (raciti, diferiti streptococi, stafilococi etc.). Nu stiu unde pot apela pentru a face ceva, care este calea legala, pentru ca acesti copii sa aiba parte de mai mult aer si miscare.
Cel mai recent răspuns: mihaialbert , utilizator 10:02, 24 Mai 2018
Scoala ar trebui sa aiba paza.
Puteti face o sesizare al directorul scolii, in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Daca nu se rezolva puteti sesiza inspectoratul scolar, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Cu 30 de elevi in clasa si cu obligatia invatatoarei de a-i supraveghea pe micuti si in pauze va fi greu de gasit o solutie, chiar daca se va interzice parcarea masinilor in curtea scolii.
Va multumesc. In conditiile acestea degeaba se spune ca elevii trebuie sa faca mai multa miscare. E ceva hilar. Copii de la clasa I au o materie care se numeste matematica si explorarea mediului. Ce invata un copil de la invatatoare in materie de mediu? Cum pot fi educati sa protejeze natura, daca ei nici macar nu ies in aer liber? Este altceva când interactioneaza toti la un loc cu explorarea unei plante sau a unei insecte. Copilul meu are o curte unde se poate juca si explora, dar este altceva când isi impartaseste descoperirile cu copii de varsta lui, mai ales cu colegii de clasa. Inca odata va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil orfan marginalizat la scoala de catre invatatoare Lacd Lacd Buna ziua! Am nevoie de parerea Dvs. intr-o problema mai delicata, acesta este si motivul ptr care m-am hotarat sa va scriu. De 6 ani, eu impreuna cu familia ... (vezi toată discuția)
Probleme cu invatatoarea ramo81 ramo81 bunaziua am si eu o nelamurire ce pot sa-i fac unei invatatoare care are clasa 1 si ii terorizeaza cumplit pe copii ii bate ii pune in jenunchi cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , comunitatea de parinti ai unei clase dintr-o scoala ... Alexandra.Lepadatu Alexandra.Lepadatu Buna ziua , Comunitatea de parinti ai unei clase dintr-o scoala cu prestigiu din orasul nostru se confrunta cu o situatie destul de agasanta . Speta este ... (vezi toată discuția)