avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA cod caen 9602
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA cod caen 9602

Buna ziua,
Am deschis un PFA cu cod caen principal 9602 si cu sediul profesional acasa (in comuna/localitate), dar imi desfasor activitatea intr-un salon (casa de marcat este ambulant)
Am fost la ANAF sa depun 220 dar mi s-a zis ca nu se mai depunde 220 ci trebuie depus 212, as vrea sa stiu in continuare ce anume trebuie depus si pentru a plati santatea/pensie sau ce anume trebuie declarat (punct de lucru ambulant? ) si de ce autorizatii (dsp/dsv/isu?) mai am nevoie tinand cont ca imi desfasor activitatea in oras la un salon si as vrea sa o desfasor si acasa (in comuna/localitate)
As vrea sa ma ajutati cu toti pasii care mai trebuie sa-i fac daca se poate, si daca am nevoie de un contabil expert? sau poate sa tina contabilitatea un absolvent de facultatea de contabilitate?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:03, 5 Iunie 2018
In cazul pfa-ului, daca stiti cum se tine contabilitatea in partida simpla si sa completati registrul jurnal de incasari si plati, nu va trebuie contabil autorizat caci el nu va semna declaratiile ci dumneavoastra ca titular al pfa. Veti completa declaratia unica 212 in maxim 30 de zile de la obtinerea actelor de la registrul comertului. Acolo in partea a doua a declaratiei aveti zona in care treceti venitul estimat pentru 2018 si apoi in functie de acest venit estimat, veti completa zona referitoare la contributiile sociale.
Multumesc,
La capitolul 1 mai completez ceva legat de venituri realizate in 2017 ? Daca firma a fost infiintata in mai 2018 ?
As mai vrea sa stiu daca trebuie depusa declaratia 061 pentru faptul ca imi desfasor activitatea intr-un salon si acasa (casa de marcat este deja ambulant) in acest caz cum trebuie completat 061 ? sau ce anume trebuie declarat la ANAF ca si sediu secundar unde imi desfasor activitatea?
Multumesc anticipiat
Nu treceti nimic referitor la 2017 caci nu e cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii si documente necesare pentru pfa - frizer razviko razviko Buna ziua, As dori cateva informatii despre urmatorul caz daca se poate. Am un prieten, el a infiintat un PFA cod caen 9602 - \"Coafura si alte activitati de ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica stan camelia stan camelia Buna ziua! As dori sa aflu ce fac cei care au depus declaratia 200 pentru anul 2017 si declaratiile 220 si 600 pentru anul 2018. Eu sunt in aceasta situatie ... (vezi toată discuția)
Dec 212 decizie de impunere Caddy23 Caddy23 Buna ziua, Am depus dec 212, pentru venituri realizate in anul 2017,dar nu am primit decizia de impunere. Cum sa procedez mai departe ? (vezi toată discuția)