S-a terminat perioada contractului de inchiriere,si proprietarul nu mai doreste sa prelungeasca;Cum face ca sa evacueze chiriasii acestia refuzind lucrul acesta?
O simpla parere:
notificati prin executor chiriasii ca nu doriti prelungirea contractului si le dati termen pentru a evacua. Ii instiintati ca in cazul in care nu vor elibera spatiul proprietatea dvs ii veti actiona in instanta pentru evacuare si lipsa folosinta. Daca refuza sa elibereze spatiul va trebui sa-i actionati in instanta. Ca raspuns, s-ar putea sa va treziti din partea chiriasilor cu o actiune in raspundere contractuala. In cazul in care intrati cu forta in imobilul proprietatea dvs. s-ar putea sa va treziti cu o plangere penala. Dureros, dar adevarat. Proprietarii se lupta in instanta 5, chiar 10 ani pt. a-si revendica drepturile dupa care trebuie sa se mai judece 1-2 ani pentru a intra in posesia lor.
Succes.
@Vichi90-- daca a expirat contractul de inchiriere si nu exista clauza de prelungire automata iar proprietarul intra in apartament pentru ce i se poate face plangere penala?B-)
Va raspund tot eu: pentru nimic!
Dar asa este romanul: sa se juedece omul 5-10 ani pentru ce? Pentru ca domnul chirias nu vrea sa plateasca nici chirie , motiveaza ca nu are unde sa mearga , nu are bani si ce sa faca proprietarul saracul: ori sa se judece 10 ani , ori sa il adopte eventual pe chirias...macar asa face parte din familie!
Legea este foarte clara iar Constitutia garanteaza si apara proprietatea! Odata expirat contractul de inchiriere se intra in casa si sa faca chiriasul mii si mii de plangeri penale , civile si de mai stiu eu care ...tot cu nimic se va alege!
Asta este parerea mea si eu asa am procedat in cazul in care chiriasul a inceput sa se obrazniceasca! Si am fost reclamat si penal si civil si m-am prezentat la politie , parchet si instanta cu contractul de inchiriere expirat si ghiciti ce mi s-a intamplat? NIMIC!B-)
SUCCES dle Aldo Nick!
Nu dati curs propunerii colegului Mihai.
Personal m-am confruntat cu situatia delicata ,cand la un moment dat noaptea ,
am fost sunata de catre X ,care politicos ,m-a informat ca fiind vecin cu apartament situat sub apartamentul proprietatea mea ,se confrunta cu o inundatie puternica
Neaflandu-ma in localitate ,fiind in imposibilitatea fizica a ma deplasa ,pentru a permite evidentierea eventualei deficiente a instalatiei de alimentare cu apa individuala,am consimtit ca X sa forteze usa,sa patrunda in apartament si sa desfasoare masurile urgente necesare identificarii defectiunii si inchiderii apei.La momenul patrunderii in apartamentul meu ,s-a constatat ca si acesta era inundat,
apa aflandu-se la nivelul prizelor de curent electric.Fiind situatie de forta majora vecinii sau mobilizat exemplar,dupa posibilitati in zi de duminica.Pentru identificarea sursei inundatiei,a fost necesar fortarea suplimentara a inca unui apartament al carui proprietar era spitalizat.La nivelul acestui apartament a fost evidentiata sursa inundatiei=fisurarea unei conducte polipropilena alimentara apa.
Vecinii cu scopul acordarii unui ajutor,au inceput la ambele apartamente sa stranga apa cu diverse prosoape ,carpe ,cuverturi,cearceafuri.
La intoarcerea din spital,.proprietarul cu apartamentul situat la etajul superior ,
fata de locul unde domiciliez ,a formulat plangere la parchet.Am fost citata ca si martor ,intr-un dosar intrumentat initial de catre politie ,ulterior de catre parchet si in final s-a ajuns in instanta,practic pentru bunurile depreciate ca urmare a utilizarii cu scopul reducerii consecintelor inundatiei.
Deci nu aruncati afara bunurile proprietatea chiriasului.Comunicati notificare cu termen in interiorul caruia acesta sa elibereze spatiul de locuit,in caz contrar urmand a suporta consecintele care se impun.
Fapta penala?
Irina S.
Contract de inchiriere intre doua persoane juridice. Obiectul contractului: un spatiu comercial.
Locatarul nu isi plateste chiria doua luni iar locatorul il ... (vezi toată discuția)