Am fost amendat pentru ca am depășit viteza regulamentara.Domnul agent nu Mi-a oferit dreptul sa scriu obiecțiuni (nici el nu a vrut sa scrie) a lăsat spațiu gol la “alte mențiuni”.Pot contesta procesul verbal pentru acest motiv?
Știți care este diferența între 500 km autostrada și 500 km mers pe drum național?
Nu vi sa întâmplat niciodată sa depășiți viteza legală?
Dacă era dreptul meu de ce nu m-a informat ca pot sa am obiecțiuni.
-Vă rog apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un nou mesaj. Mulțumesc-
1. Ati postat :
"Domnul agent nu Mi-a oferit dreptul sa scriu obiecțiuni (nici el nu a vrut sa scrie) a lăsat spațiu gol la “alte mențiuni” ".
"Nu am fost singur in mașina, au mai fost încă 2 persoane cu mine in mașina".
"Procesul verbal" a fost intocmit/completat in interiorul autoturismului ce-l conduceati ?
2. Ati depasit "viteza regulamentara" in "localitate" sau in afara "localitatii" ?
3. Ati fost surprins de "radar" ? Daca raspunsul este DA, exista si "celebra/contestata" poza ?
4. Care este cuantumul depasirii "vitezei regulamentare" (exprimat in km/ora) ?
4. Ati "semnat" procesul verbal intocmit de catre agentul constatator ?
5. Ati specificat : "Pot contesta procesul verbal pentru acest motiv?".
Raspuns: cu siguranta, DA. Este dreptul dumneavoastra, garantat prin lege.
6. Referitor la:
"Știți care este diferența între 500 km autostrada și 500 km mers pe drum național?
Raspuns: DA, stiu. ZERO km (aritmetica elementara).
7. Pentru intrebarea formulata:
"Nu vi sa întâmplat niciodată sa depășiți viteza legală?".
Raspuns: DA. de multe ori.
Dar, ..., mi-am asumat propria actiune. Nu mi-a apasat o terta persoana pe pedala de acceleratie.
Pentru orice alte nelamuriri va stau la dispozitie in cadrul acestui forum/site.
Daca ati fost prezent la intocmirea procesului verbal si agentul nu va adus la cunostinta ca aveti dreptul sa faceti obiectiuni atunci puteti cere anularea procesului verbal de contraventie, nu trebuie sa spuneti ca nu va lasat, e sufucient spatiul gol si faptul ca nu scrie nimic acolo, politistul e obligat prin lege sa va intrebe daca aveti obiectiuni, acest fapt fiind sub nulitatea absoluta a procesului verbal.