avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract RCS-RDS (televiziune si internet)
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract RCS-RDS (televiziune si internet)

Buna ziua ! Am un contract cu RCS-RDS pe o durata de 12 luni cu serviciile de internet si televiziune, care expira undeva prin octombrie. Problema este ca sunt nevoit sa plec di localitate, sa ma mut efectiv si as dori sa reziliez contractul respectiv. Am fost la agentia RCS-RDS unde am facut contractul si mi s-a spus ca daca vreau sa reziliez trebuie sa am facturile platite la zi si ca o sa fie nevoie sa platesc o "taxa de reziliere", mai exact 100 lei de serviciu, deci un total de 200 lei in cazul meu. Mi se pare o aberatie sincer acest lucru cu taxa de reziliere. E ceva legal si corect sau incearca sa-mi traga vreo teapa ?
Cel mai recent răspuns: radulucian 22 , utilizator 19:45, 28 Februarie 2020
Bună ziua,

Din păcate e legal pt că ați semnat că sunteți de acord cu taxa de reziliere (sigur ați semnat și dacă nu ați citit ce ați semnat). Puteți cere mutarea serviziului în loc de reziliere, sau cereți suspendare.

Succes,
Va multumesc pentru rapsuns ! Primul lucru pe care l-am facut inainte de a merge sa vorbesc cu ei a fost sa citesc atent contractul pe care l-am acasa. Acum am mai verificat inca odata sa fiu sigur si nu regasesc nicio clauza care sa pomeneasca de asa ceva. Singurele clauze unde apar taxe sunt cele unde se specifica despre pierderea/nepredarea echipamentelor inchiriate.
Daca tot trebuie sa platesc acei bani as vrea sa fiu 100% sigur ca e ceva corect.
Buna ziua. Am reziliat in luna iulie un contract de telefonie mobila cu RCS-RDS desi acesta expira in decembrie 2o18 . Si dupa luni aproape primesc un mesaj ca am de plata o sumă enormă. Am mers la ei si mi sa spus ca aceasta include o taxă de reziliere de 100 de euro ,plus telefonul pe care l-am plătit în rate timp de un an de zile si pe langa taxă de 250lei ca am folosit serviciile lor aceasta taxa fiind pe 24 luni . Eu mai având 6 luni este corect sa plătesc toate aceste taxe . Multumesc.
abuz cf lege 161 193
ce ai facut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract internet aalliinnuuttaa aalliinnuuttaa anul trecut am facut contract cu rds-rcs pentru cablu. au venit l-au montat, mi-au dat si un telefon mobil fix pe care am platit 50 lei si zic ei au minute ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie/internet petre32 petre32 am contractul standard de la rcs rds pt internet si cablu din 2006 ...acum cateva zile am decis sa reziliez contractul... fost la un birou rds cu o cerere ... (vezi toată discuția)
Reziliere abonament nou rcs rds persoana juridica IoanaJR IoanaJR Buna seara, Ma confrunt de 2 luni cu nepasarea unor oameni care reprezinta compania \\"RCS RDS\\". In urma cu aproximativ 2 luni am fost abordati de un ... (vezi toată discuția)