avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am împrumutat pe cineva fără acte și mă tot ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am împrumutat pe cineva fără acte și mă tot amână cu restituirea. Am discuții pe messenger și dovada transferului prin Moneygram. M-ar ajuta să obțin și o înregistrare audio?

Buna seara
Am imprumutat nasului varului meu o suma de bani fara a intocmi vreun act avand incredere ca este oarecum parte din familie chiar daca indirect. Banii au fost dati in 4 situatii distincte si anume :
1. suma x prin serviciul monerygram pe numele mamei lui
2 suma y a venit personal impreuna cu un var de al sau la casa parintilor mei de unde a ridicat cash
3. suma z al 2-lea transfer prin moneygramm catre mama lui
4 suma w prin transfer bancar din contul meu in contul sau.
Termenul de restituire a fost luna trecuta, iar acum ma tot amana.
Precizez cadetin cateva mesaje pe messenger referitoare la imprumut unde nu neaga sumele dar spune ca daca va fi sanatos ii va restitui.
Sfatuiti-ma va rog ce pot face in continuare cu precizarea ca inca avem o relatie normala...nu ne-am certat. Daca obtin si o inregistrare audio este considerata probatoriu? Pot cere in instanta testarea cu detectorul de minciuni?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Krystian , utilizator 02:05, 9 Iunie 2018
Avand in vedere relatia care o aveti cu imprumutatul initial desfasurati demersuri personal sai si prin intermediul altor persoane pentru solutionare amiabila fara interventia autoritatilor
Afirmatia
detin cateva mesaje pe messenger referitoare la imprumut unde nu neaga sumele dar spune ca daca va fi sanatos ii va restitui.
,totusi ar trebui sa va determine sa staruiti in recuperarea sumei,pentru ca beneficarul imprumutului prin aceasta afirmatie in mod indirect va comunica ca exista posibilitatea sa nu mai recuperati imprumutul daca nu va fi sanatos
Inregistrarea audio poate fi apreciata drept dovada
Testul poligraf nu este apreciat drept proba in instanta
Multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde. El este perfect sanatos si lucreaza permanent. Era doar o forma de batjocura din partea lui. Testul poligraf il pot cere prin intermediul instantei?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Nu exista dle test poligraf in procese civile ca proba.Discutati cu un av pt a vedea ce sanse aveti ,ce mijloace de proba puteti folosi,lasati filmele cu av si poligrafulPuteti folosi proba cu acte(inscrisuri),interogatoriu,o eventuala inregistrare audio coroborata cu probele amintite anterior restul sunt fantezii.Succes.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc mult pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din casa, detector minciuni veronik veronik Cu siguranta ca nu am incadrat bine subiectul in forum, dar nu stiu unde sa-l pun. Daca vreun moderator crede ca ar trebui pus in alta parte, va rog sa-l ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! În cazul in care am dat bani cu imprumut fara nici ... Morus Alin Morus Alin Buna ziua! În cazul in care am dat bani cu imprumut fara nici un act si fara martori ii mai pot recupera inapoi?Daca am o convorbire telefonica inregistrata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis ... numelemeualex numelemeualex Buna ziua! Am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis \"amic\" cu suma de 9 000 $ cash, fara a face vreun act in prealabil, urmand ca acesta sa imi ... (vezi toată discuția)