avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua! În cazul in care am dat bani cu imprumut ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua! În cazul in care am dat bani cu imprumut fara nici ...

Buna ziua! În cazul in care am dat bani cu imprumut fara nici un act si fara martori ii mai pot recupera inapoi?Daca am o convorbire telefonica inregistrata cu acea persoana din care sa reiasa suma imprumutata, data acordarii imprumutului, etc. se considera proba in instanta?Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Morus Alin , utilizator 10:23, 24 Februarie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți la o consultanta juridica, sunt multe aspecte de discutat de care depinde succesul recuperării ca de exemplu: câți ani a trecut de la data la care trebuia sa fie restituita suma, dacă aveți vreun grad de rudenie cu persoana împrumutată, dacă banii au fost dați cash sau prin transfer bancar, dacă s-a restituit pana în prezent vreo suma de bani, dacă exista mesaje scrise de recunoaștere a datoriei, dacă persoana se mai afla în tara sau este în străinătate și multe alte astfel de informații.
Contactați un avocat, povestiți în detaliu situatia și pregătește avocatul strategia de apărare.
In orice caz, sunt mai multe șanse de recuperare dacă acționați decât dacă ramaneti în pasivitate.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2023
Avocat Neagu Elena, Avocat
Va multumesc frumos pentru raspuns!de la data la care trebuia sa fie restituita suma au trecut 8 luni, nu am nici un grad de rudenie cu persoana respectiva, banii au fost dati cash, pana in prezent nu s-a restituit nici un ban, as putea inregistra telefonic din care sa reiasa suma datorata, perioada,etc., iar persoana se afla in tara.Inregistrarea telefonica este proba in instanta?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
despre ce suma este vb ?
scrieti mesaje cu persoana si asa obtineti probe
Este vorba de 5200 lei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înregistrarea audio nu valorează nimic și nu.poate fi administrata dacă partea adversa se opune.Daca făceați dovada unui transfer bancar aveați o , chitanță de mână" măcar o recunoaștere a existenței datoriei prin mesaje, mail-uri era alta situație..Mergeți la un av pt a va sfătui cum sa încercați sa obțineți ceva probe care pot sa va folosească..

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis ... numelemeualex numelemeualex Buna ziua! Am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis \"amic\" cu suma de 9 000 $ cash, fara a face vreun act in prealabil, urmand ca acesta sa imi ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie persoana particulara, prin transfer bancar Florentin_Tache Florentin_Tache Am împrumutat pe cineva cu o sumă de bani, prin transfer bancar într-un cont de credit ipotecar al persoanei, iar persoana în cauză nu mai recunoaște ... (vezi toată discuția)
Bani dati imprumut,am chitanta de la western union ionut_sarpe1989 ionut_sarpe1989 Buna ziua pe data de 21.02.2012 am dat imprumut suma de 180 euro la un prieten,mentionez ca am chitanta de la Western Union precum si Copia dupa formularul de ... (vezi toată discuția)