avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Înșelăciune mașina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Înșelăciune mașina

Am cumpărat o mașina acum o săptămâna, am vorbit cu proprietarul mașinii la telefon, toate bune și frumoase. M-am întâlnit cu el sa văd mașina, aceasta arătând bine, kilometrii putini l-am întrebat dacă a avut vreun accident văzând ca bara din fata este putin zgâriată, aripa și o usa împinsă putin, iar acesta zicându-mi ca nu, doar mici incidente. Am zis ca puii mei, reparația la chestiile acelea costa putin. Am vorbit cu el fiind din alt oraș sa ne vedem sa mergem la un service sa facem o diagnoza a mașinii pentru ca in acea zi erau închise toate. S-a făcut și ziua cu diagnoza, ne-am întâlnit, am fost la un service, omul de acolo a pus-o pe elevator, s-a uitat la bucsaraie, amortizoare, etc. Toate bune ,l-am lăsat pe el sa își facă treaba uitându-ma și eu pe dedesubtul mașinii dar nu am observat nimic inneregula neavând calificarea necesară și nici cunoștințe in acest domeniu. A lăsat mașina jos și a băgat-o pe diagnoza. Pe aceasta a apărut o eroare la airbag-ul din scaunul pasagerului dreapta fata. Mecanicul mi-a spus ca poate sa fie de la un contact imperfect la un moment dat și sa nu se fi stins, am zis ok, a șters eroarea și normal după ce repornește mașina ar fi trebuit sa reapară martorul dacă ar fi fost o problema ceea ce nu s-a întâmplat. Am vazut ca mașina e in regula, am mers sa facem actele, toate bune și frumoase. Am luat mașina acasa, am folosit-o in fiecare zi pentru a ma deplasa prin oraș urmând sa îmi reapară martorul de airbag după vreo 5 zile de la achiziție. M-am dus la service sa vedem ce se întâmpla, mi-a pus-o iar pe diagnoza apărând aceeași eroare la airbag. Mecanicul s-a uitat la scaun, a umblat la mufa de conectare, toate erau conectate cum trebuie. După vreo 10 minute după ce am vorbit și ne chinuiam sa vedem ce se intalmpla ne-am gândit sa controlam airbag-ul din scaun, am început sa apăsam in zona airbag-ului constatand ca este spart, iar scaunul recusut. După ce am constatat lucrul acesta ne-am uitat și la celelalte observând ca mașina probabil a fost dauna totala, reparata și nepuse aibag-uri la loc deoarece lipsesc airbag-urile fata pasager, volan, scaun pasager și cortina dreapta. Am sunat fostul proprietar zicându-i ce am observat si sa îmi dea banii înapoi. Acesta a început cu vechea afirmație:”Așa am cumpărat mașina, așa am mers cu ea, așa ți-am dat-o, nu e treaba mea acum, tu ai semnat contractul de vânzare-cumpărare”, iar după cu amenințări:”Dacă vii la mine la poarta o sa pleci înapoi cu mașina ca nu vezi niciun ban”. Eu am rămas masca mai ales ca el îmi spusese ca jura ca nu a avut niciun accident și ca vinde mașina pentru ca vrea sa ii ia băiatului alta mașina cu motor mai mare. Am uitat sa spun faptul ca fostul proprietar este preot. Ce este de făcut in cazul de fata? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2018
vlad.andrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: vlad.andrei , utilizator 10:43, 8 Iunie 2018
Bună ziua!
Apreciez că ați putea formula fie o acțiune estimatorie, fondată pe garanția contra viciului ascuns al bunului, fie o acțiune pe îmbogățire fără justă cauză (aș merge pe prima
variantă, a doua are caracter subsidiar, insă prima impune o serie de precizări și condiții).
De vreme ce ați fost un bonus pater familias și ați mers cu mașina la service, consider că sunt întrunite în speță condițiile invocării garanției menționate.
Mai mult decât atât, puteți formula plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune...
Recomandabil ar fi să apelați la serviciile unui avocat, eventual de la domiciliul vânzătorului.
Multumesc pentru răspuns. Am uitat sa menționez faptul ca la senzorii pentru airbag au fost puse rezistente sau cel putin cred ca așa li se zice care sa ii spună calculatorului și diagnozei ca sunt prezente airbag-urile și cred ca cea din scaun s-a slăbit de la gropi, denivelări, etc. Dacă nu îmi apărea acel martor in bord și eram implicat intr-un accident nu aveam niciun sistem de siguranța inafara de centura. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu 2 raniti pe scaunele din fata si 5 in spate mdmilan mdmilan Buna seara, In urma cu cca 2 ani sotia mea a fost implicata intr-un accident rutier astfel: Venea de pe o strada cu semn de cedeaza trecerea, a incetinit ... (vezi toată discuția)
Garantia serviciilor. defect auto aparut dupa spalatorie si teapa primita de la service! sau nu!? sonitoiu sonitoiu Buna ziua, Consider ca am fost neindreptatit de un service auto in urma unei reparatii facute si doresc sa va povestesc pe scurt intamplarea mea: Dupa ce ... (vezi toată discuția)
Copii sub 12 ani pe scaunul din fata al masinii yryelena yryelena As dori sa stiu daca un dispozitiv tip scoica poate fi asezat pe scaunul din fata al masinii , cu spatele catre directia de mers. Codul rutier nu specifica ... (vezi toată discuția)