avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cine poate depune cererea de insolventa din partea ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cine poate depune cererea de insolventa din partea debitorului?

Buna ziua,

In situatia in care administratorul societatii ezita/refuza sa depuna cererea de intrare in insolventa din partea debitoului, asociatii pot prin hotarare AGA sa mandateze pe altcineva sa faca acest lucru? Inclusiv pe unul dintre asociati? Sau numai administratorul poate depune din partea debitorului?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 10:28, 11 Iunie 2018
Buna ziua,

Este suficient daca asociatii adopta o hotarare AGA prin care decid depunerea unei cereri de deschidere a procedurii insolventei, alegand forma:
- simplificata, insemnand intrarea in faliment
- generala, insemnand incercarea unui plan de reorganizare.
Prin aceeasi hotarare pot desemna persoana mandatata sa semneze toate inscrisurile necesare.
De asemenea, pot alege un practician in insolventa care sa devina administrator/lichidator judiciar (in functie de tipul procedurii), astfel incat procedura insolventei sa decurga mai lin.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre termenii insolventa-faliment-procedura simplificata a insolventei. simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, va rog lamuritima in ceea ce priveste acesti termeni ce au in comun si care este diferenta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Probleme cu intrarea in procedura de insolventa tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Sunt asociat ( ca persoana fizica 50%) si administratorul unui societati, diferenta de 50% este detinuta de o societate ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga caprice caprice cum se face o hotarare aga de majorare de capital a unei societati X aflate in reorganizare/insolventa? marirea capitalului se face prin aportul noului asociat ... (vezi toată discuția)