avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mansardare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mansardare

buna ziua, am si eu cateva probleme legata de mansardarea unui tronson a unui bloc cu 4 etaje. Vreau sa stiu daca existand o autorizatie de construire a unei sarpante de acu 9 ani, e valabila si pentru ridicarea in locul ei a unei mansarde, fara nici o aprobare a vecinilor din scara si fara sa faca nici o inbunatatire a scarii. In plus a taiat calorilerele de la etajul 4(ea e vecina care-si ridica mansarda deasupra) si se racordeaza la caldura de la ea, adica din teava comuna. Avem vreao lege, hotarare de guver care sa o poata impiedica sa faca asta?
Cel mai recent răspuns: antonela74 , utilizator 12:56, 5 Noiembrie 2009
Orice modificare adusa unei cladiri se realizeaza in baza unei auorizatii de construire.
Autorizatia de construire se elibereaza in baza unui proiect de executie pentru o anumita lucrare (realizare sarpanta este una, mansardare este alta).
Autorizatia de construire este valabila un anumit interval de timp limitat, ales de beneficiarul lucrarii, iar dupa expirarea acestuia se poate prelungi.
De regula atunci cand se intervine asupr unor parti indivize comune (terasa blocului de locuinte, casa scarii, etc) ste nevoie de acordul coproprietarilor.
Daca nu sunteti convins de existentaunor acte in regula, sesizati Ptimaria
Numai bine.
Pentru a verifica legalitatea autorizatiei de constructie apelati la Inspectoratul sau disciplina in constructii. Solicitati in scris precizari de la presedintele asociatiei de proprietari si de la serviciul de indrumare a asociatiilor de proprietari din Primarie. Studiati legea 230/2007 si normele de aplicare pe care le gasiti pe forum
www.avocatnet.ro/content/for...
@antonela74
aspectele mentionate de catre dvs ,referitoare la valabilitatea autorizatiei emise pentru sarpanta si utilizata ca si justificare pentru mansardare,nu are suport legal
Interventia neautorizata operata asupra caloriferelor de la etajul 4 din nou nu detine suport legal
Surprinde lipsa de interes din partea asociatiei de proprietari,care legal raspunde pentru buna functionare a instalatiilor aferente partii comune
Initial ca si proprietar solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele care stau la baza acestor interventii repetate .In caz de refuz din partea presedintelui ,aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul specializat din primaria competenta
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc intr-un bloc 4/4 cu 2 scari, la ultimul etaj ... lauramaria2021 lauramaria2021 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc 4/4 cu 2 scari, la ultimul etaj ( etajul 4) scara 1. Deoarece toate apartamentele de la etajul 4 au avut probleme cu ... (vezi toată discuția)
Mansarde asistent asistent De ce aprobari are nevoie o firma care vrea sa construiasca mansarde? (vezi toată discuția)
Acoperirea blocului cu mansarda Bozzo_NT Bozzo_NT Am mai intalnit forumuri pe care s-a discutat aceasta problema dar nu am reusit sa gasesc un raspuns precis la ceea ce ma intereseaza, motiv pentru care m-am ... (vezi toată discuția)