avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reclamatie constructie fara autorizatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reclamatie constructie fara autorizatie

Buna ziua ,
Am un vecin ce a construit un umobil fara autozatie, am fost chemat la primarie sa ii ofer semnatura sa poata continua constructia (datorita faptului ca aceasta incalca distanta de constructie intre cladire si vecini, adica este foarte aproape de hotar, si este este o constructie p+1.)
Angajata primariei ce se ocupa de parte de constructii a spus ca e problema mea cum ma descurc cu vecinul ca daca nu semnez tot eu trebuie sa platesc sa ii dau in judecata.
Imi puteti da mai multe sfaturi? Cum pot sa il opresc pe vecin sa construiasca sau chiar sa darame constructia ilegala?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:44, 20 Martie 2022
Angajata primariei a uitat sa va spuna ca daca deschideti actiune in instanta si castigati procesul va puteti recupera cheltuielile de judecata de la cei care pierd procesul (in speta vecinul si dupa caz, primaria).
Puteti cadea la o intelegere pe cale amiabila (constructiv vorbind), stabilind ce si cum poate construi, impreuna cu proiectantul casei.
Vecinul a investit totusi niste bani, a riscat construind fara autorizatie de ctie., dar sa demoleze tot poate fi chiar prea mult.
Un vecin a construit un garaj si mansarda pe parte din terenul meu in urma cu 2 ani,l-am chemat la mediere si a zis ca cumpara terenul iar in acest timp,desi l-am chemat sa vina sa ne intelegem nu o venit. Ce pot face si unde sa ma adresez pentru revendicarea si respectiv demolarea constructiei?
Trebuia sa deschideti o discutie noua.
Sesizati primaria in scris cu nr. de inregistrare/ data pentru demolarea constructiei.
Pentru a va intelege cu vecinul va trebui sa deschideti actiune in instanta daca a refuzat intelegerea prin mediere.
Eu cu fostul soț am construit pe lângă casa care figurează în acte și alte camere legate de casa fara nici un fel de autorizație. Bani au fost luați din banca pe numele meu . In scurt timp am divorțat la care am plecat de acolo cu 2 copii minori și el a rămas în casa . I-am spus sa imi dea o cameră pentru copiii nu pentru mine la care a refuzat . Unde trebuie sa il reclam pentru constructia ilegala pe care sa facut . Apropo nu avem acte pe casa și pe pământ nici unul din noi . Doar el are rol la primărie. Va rog ajutatima cu un sfat
Trebuia sa deschideti o discutie noua.
Puteti sesiza primaria si Inspectoaratul de stat in constructii, in scris cu nr. de inregistrare/ data.
Rolul de la primarie nu se poate obtine fara acte de proprietate, etc.

Alte discuții în legătură

Amenda primarie refuz demolare baraca de lemn silversentinel silversentinel Buna. Am o nelămurire. Avem o baraca din lemn, fara fundatie care este amplasata chiar lângă gardul vecinilor. Problema este ca ei și-au clădit o ... (vezi toată discuția)
Demolare constructie ilegala om revoltat om revoltat Buna ziua! Am si eu o problema pe care doresc sa o aduc in discutie. Sunt proprietare al unei case cu un etaj in Bucuresti. Am obtinut o hotarare ... (vezi toată discuția)
Acte demolare raduiuli raduiuli Buna. Vreau sa demolez o casa construita in 1911- care se afla intr-o stare avansata de degradare , situata pe un teren mostenit. Acte de proprietate pe casa ... (vezi toată discuția)