avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... demolare constructie ilegala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

demolare constructie ilegala

Buna ziua!
Am si eu o problema pe care doresc sa o aduc in discutie.
Sunt proprietare al unei case cu un etaj in Bucuresti. Am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila (dupa lupte grele) prin care se anuleaza autorizatia de construire a unui imobil cu mai multe etaje (inca nefinisat) construit pe terenul vecin pe limita de proprietate. Printre altele, cazul a fost discutat si la ProTv si am fost sustinuti de organizatia "Salvati Bucurestiul". Am depus sesizare cu hotararea in copie la: Primaria Capitalei, Primaria de sector, Disciplina in Constructii si Prefectura, in speranta ca cel putin se vor opri lucrarile, acum 2 luni si jumatate, dar nu se intampla nimic. Doresc ca, in final, sa se ajunga la demolare.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac in continuare pentru ca lucrurile sa se miste in directia fireasca pentru o constructie ilegala.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: om revoltat , utilizator 21:02, 4 Februarie 2011
Ar fi fost bine daca solicitati in actiunea de anulare AC sau pe ordonanta presedintiala sistarea lucrarilor.
Pe de alta parte, cred ca ar fi trebuit ca in actiunea de anulare a AC sa aveti si un capat de cerere privind demolarea constructiei in cazul in care era admisa actiunea dumneavoastra.
Poate ne spuneti pe ce temei a dispus instanta anularea autorizatiei de construire ....apoi sa incercam sa va ajutam cu un sfat.
Autorizatia s-a anulat din cauza lipsei acordului vecinilor si a incalcarii regimului de inaltime.
Am cerut pe ordonanta presedintiala sistarea lucrarilor, dar s-a respins.
Daca nu exista capat de cerere pentru demolare, trebuie pornita o actiune noua?
Constructiile ilegale nu se demoleaza in mod automat? Sau cel putin intr-o prima faza nu ar trebui sa se sisteze lucrarile? Beneficiarul nu este amendat? Din cate am auzit, pentru demolarea unui perete fara autorizatie intr-un apartament de bloc se primeste amenda. Disciplina in Constructii in cat timp ar trebui sa dea curs unei sesizari si care sunt masurile pe care ar fi normal sa le ia?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare autorizatie constructie - trebuie sa solicit si demolarea imobilului? aidu aidu Buna ziua, Am formulat o actiune in anularea autorizatiei de constructie a unui vecin, emisa in mod vadit nelegal (respectivul nu putea obtine niciun fel de ... (vezi toată discuția)
Limita intre vecini curte comuna alexstan88 alexstan88 Buna seara!M-ar interesa un raspuns pertinent la problema mea.Locuiesc intr-o curte comuna cu 10 case.Acum 10 ani,parintii mei s-au extins ilegal,construind ... (vezi toată discuția)
Problema constructie casa bloc1 bloc1 Buna ziua, As dori va rog frumos un sfat legat de o problema. Eu locuiesc la etajul 3 intr-un bloc cu 4 etaje, iar pana nu demult langa blocul nostru era o ... (vezi toată discuția)