avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi după 18 ani concubinaj: cum se poate ridica ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi după 18 ani concubinaj: cum se poate ridica certificatul de deces, și cine poate beneficia de moștenire dacă nu există rude de sânge?

Tatal meu a trait in concubinaj cu o doamna 18 ani. Doamna a murit in urma cu 4 zile. Certificatul de deces nu i s a eliberat tatalui meu ptr ca este concubin. Rude de sange care sa il ridice nu are. Acest certificat de deces i ar fi fost necesar ptr ridicarea ajutorului de inmormantare. Cum se poate ridica certificatul de deces? Toate bunurile au fost pe numele doamnei. Nu exista niciun act testamentar ptr taral meu. Doar vorbe. Ce se face in acest caz? Cine poate beneficia de succesiune? Daca nu exista rude de sange? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: RoxanaRamona , utilizator 16:02, 13 Iunie 2018
Adica doamna nu avea chiar pe nimeni? parinti / frati / surori, unchi / matusi sau nepoti de la acestia? Ar fi in acest caz mostenire vacanta, la care are dreptul orasul sau comuna unde a locuit. Adica ar intra in domeniul privat al acestora.
Total dvs ar putea incerca sa valorifice (in instanta) drepturile sale de creanta impotriva mostenirii (cheltuieli de inmormantare) si a mostenitorului (acele investitii proprii care s-ar regasi in masa succesorala)
Mereu se vor găsi soluții pentru rezolvarea unei asa probleme. Cel mai bine ar fi sa contactați un avocat in privat si impreuna sa găsiți cea mai buna si mai avantajoasa soluție pentru tatal Dvs. Curaj. Sunt avocați buni aici
Cine s-a ocupat de inmormantare? de la starea civila se da certificatul de deces si o hartie pentru cimitir.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi mostenire ciausu domnica ciausu domnica Buna ziua In vara acestui an a decedat in Romania un unchi al meu cetatean american . Acest unchi a obtinut in timp toate drepturile asupra casei parintesti ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire andreea.negrila andreea.negrila Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o mostenire. Tatal meu ( tata decedat) a avut un frate care a decedat, respectivul unchi a trait in concubinaj cu o ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! cum procedam in cazul in care asistenta care avea ... AlinSebastian AlinSebastian Buna seara ! Cum procedam in cazul in care asistenta care avea grija de unchiu\' nu vrea SA elibereze apartamentul si a scos certificatul lui de deces ... (vezi toată discuția)