Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 4752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara ! Cum procedam in cazul in care asistenta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara ! Cum procedam in cazul in care asistenta care avea ...

Buna seara ! Cum procedam in cazul in care asistenta care avea grija de unchiu' nu vrea SA elibereze apartamentul si a scos certificatul lui de deces declarand CA Este concubina?
Acum 7 Ani unchiul a ramas vaduv , a angajat o asistenta care SA aibe grija de el pt lucrurile de baza, gatit la cateva zile plus curatenie pt CA locuia in alt oras, noi fiind la 2 ore departare .

Pe 4 noiembrie a decedat dupa CE a contactat Covid , iar EA a ridicat certificatul de deces (declarand CA nu are rude iar EA Este concubina) a anuntat familia doar dupa 2 zile de la deces cu o Zi inainte de inmormantare iar CA explicatie a zis CA si ea a avut Corona iar familia SA nu vina la inmormantare. Cand am mers nu ne'a permis SA intram in apartament pe motiv CA nu a dezinfectat dupa CE el a locuit fiind infectat cu Corona dar EA poate intra pentru CA a fost deja infectata iar acu a inceput da locuiasca acolo , chiar si'a adus si partenerul dupa spusele vecinilor.
Iar aceasta persoana a inceput sa ne evite , nu Mai raspunde la Telefon.

Unchiul nu a avut nici un mostenitor direct sau testament .

CE poate familia face in acest caz?
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
AlinSebastian, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlinSebastian , utilizator 10:19, 25 Noiembrie 2020
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util

AlinSebastian a scris:


Unchiul nu a avut nici un mostenitor direct ...


Adică?
Vă era sau nu va era unchi?
Era fratele mamei/tatălui dvs.? (= unchi = rudă cu dvs.)
Era doar soțul surorii mamei/tatălui dvs.? (și-i ziceați „unchi”, deși nu vă era rudă, ci afin).
Ce fel de „unchi” vă era, mai exact? (în limbajul obișnuit, noțiunea de unchi se folosește într-un sens mai larg, dar în materie de moștenire ne interesează existența legăturii de rudenie cu defunctul).
Moștenirea soției sale a fost dezbătură?

Răspunsul al întrebarea „ce se poate face”, depinde de răspunsul la întrebările de mai sus.
Dacă vă era, cu adevărat, unchi, atunci îl moșteniți și puteți să faceți și demersurile pentru dezbaterea moștenirii.

Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2020
Nicoleta Cristina Romașcanu, Avocat
Era fratele mamei tatalui meu( intrebarea a fost pus pentru ei, CE pot face ei) el neavand copii sau alti mostenitor a ramas acum doar tatal meu si fratele tatalui meu.
Succesiunea dupa sotia "unchiului"( sper CA e corecta exprimarea) nu a fost facuta , cand au fost SA depuna actele aveau nevoie de certificatul Ei de deces , dar certificatul este in casa "unchiului", casa pe care asistenta a pus stapanire si refuza contactul cu familia . CE poate fi facut in acest caz?
Implicata politia ?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatăl dvs. și fratele tatălui dvs. au calitatea de nepoți de soră ai defunctului (era unchiul lor) și pot să înceapă demersurile pentru dezbaterea moștenirii acestuia.

Însă, tatăl dvs. și fratele tatălui dvs. nu au vreo calitate față de soția unchiului (prima decedată).
Dacă apartamentul era bun comun al unchiului și al soției sale, atunci trebuie văzut cine altcineva în afară de soțul supraviețuitor (unchiul) a moștenit-o pe soția acestuia. Îi lăsase soția vreun testament? Ce alte rude mai avea ea în clipa decesului ei (mamă, tată, frate, soră etc).
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2020
Nicoleta Cristina Romașcanu, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mda, un caz tipic de rudă de care ne amintim doar în momentul în care e ceva de moștenit. De unde știți că nu a fost cu adevărat concubina unchiului? Nu de alta dar mă întreb cum de i s-a eliberat ei certificatul de deces. Poate avea domiciliul la adresa defunctului. Nu știți ce relații erau între cei doi. Nu știți sub ce formă juridică a fost asigurată asistența. Dacă are un testament, prin care unchiul dvs., neavând moștenitori rezervatari, a desemnat-o moștenitor unic?

În acest moment familia nu are niciun motiv să solicite ajutorul poliției, drepturile familiei. se vor stabili după dezbaterea moștenirii unde, în mod sigur, va avea pretenții și concubina/asistenta.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2020
hotumattua, utilizator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și dacă ar fi fost!? La ce ne ajută să știm ce o fi fost?

Indiferent ce se zice că ar fi fost (concubină, asistentă etc), oricum, proprietatea nu se transmite nici prin ... exerciții preliminare facerii copiilor, nici prin locuit prin preajmă ori altele asemenea, ci printr-un act între vii translativ de proprietate sau printr-un act pentru cauză de moarte.
Dacă defunctul o încheiat vreun act ... ne lăsam surprinși. Evident, trebuie făcute verificări pentru a afla dacă există vreun asemenea act, dar nu speculații.
Persoana în cauză nu are calitatea de moștenitor legal.

Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2020
Nicoleta Cristina Romașcanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Act de acceptare tacita a succesiunii ContSters238389 ContSters238389 As dori sa aflu daca declaratia prin care am declarat ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a unchiului meu sa foloseasca cit timp traieste si partea mea ... (vezi toată discuția)
Mostenire in cazul parintilor divortati si decedati auricaT auricaT Buna seara, Parintii mei au divortat in anul 1984 dupa 27 ani de casatorie. La vremea aceea la partajare nu se punea in calcul si pamantul mostenit de la ... (vezi toată discuția)