avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament olograf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament olograf

Buna ziua . Am o doamna de 75 de ani cu care eu am facut un contract de ingrijire pe un apartament din bucuresti , mai are o proprietate mostenita de la parinti in alt judet pentru care mi-a facut un testament olograf pentru aceasta proprietate . Mentionez nu are frati ,copii,nepoti,parinti,exista doar veri din partea mamei care a avut o sora si care a avut 3 copii . Acestia trebui sa fie chemati de notar atunci cand doamna va deceda ? Si ce drepturi ar putea avea acestia ? La cat timp dupa decesul doamnei acestia ar putea cere anularea testamentului ?
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2018
Luxa, utilizator
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 13:19, 10 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nepotii de sora nu sunt mostenitori rezervatari, nu ar putea cere reductiunea liberalitatilor excesive prin testament.
Nu inteleg de ce se doreste testament olograf si nu merge doamna la notar pentru unul autentic. Acela ar fi mai greu de combatut in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sashavr sashavr Buna seara. Stimati domni va rog sa ma ajutati in urmatorul caz succesoral. Mentionez ca provin dintr-o familie cu 7 copii (4 baieti si 3 fete). In casa ... (vezi toată discuția)
Valabilitate testament olograf care incalca rezerva succesorala NicholasNickleby NicholasNickleby Bună ziua! Situație: soț supraviețuitor cu doi copii, unul bun și muncitor, celălalt tot bun dar cu o viață personală cel puțin agitată. ... (vezi toată discuția)
Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)